Treću godinu zaredom, na Uskrsni ponedjeljak 21. travnja, održat će se Festival bribirskog prisnaca, s početkom u 11 sati. Detalje bogatog programa pronađite u nastavku!
Ispred kule Turan u Bribiru program će svojim kulturno – umjetničkim nastupom otvoriti KUD Bribir. Oko same kule, ispred i pored općinske zgrade nalazit će se stolovi izlagača gdje će posjetitelji imati priliku degustirati bribirski prisnac. Osim stolova s prisnacom, tu su i stolovi mnogobrojnih lokalnih OPG-ova gdje će biti prilike i za kupnju suvenira.
Također, Vina Kvarner predstavit će svoju bogatu ponudu vina koje će posjetitelji imati priliku kušati.
Uz naše Bribirke, ove godine će izradu bribirskog prisnaca demonstrirati i učenici 5. razreda OŠ Josipa Pančića Bribir, a vjerujte nam kad vam kažemo da su u tome jako vješti!
Antonia Mikac svima je dobro poznata po svojim Tonkinim fritulama, a već je kreirala i razne delicije na našim manifestacijama stoga će ove godine ponovno održati gastro show u okviru Festivala!
Tokom cijelog dana bit će otvoren za posjetu i Interpretacijski centar Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana u kuli Turan.
Za dobru atmosferu i raspjevano društvo zaduženi su sjajni Bribirski tamburaši i grupa “Point”, a za bogatu ugostiteljsku ponudu Caffe bar “Vrba”.
Na ulazu će svaki posjetitelj plaćanjem kotizacija u iznosu od 10€ dobiti “dašćicu” za degustaciju bribirskog prisnaca kod lokalnih izlagača, bon za čašu vina kod Vina Kvarner, a broj sa “dašćice” sudjeluje u izvlačenju za dvije “najsretnije dašćice” festivala koje osvajaju 7-dnevno krstarenje Jadranom koje za ovaj festival osigurava Katarina Line ili wellness dan s ručkom u Keight hotelu Opatija.
Biciklijade Vinodolom već su poznate, a jedna od ovogodišnjih biciklijada održat će se i u sklopu Festivala bribirskog prisnaca. Radi se o kružnoj ruti koja će započeti i završiti u Bribiru kako bi se sudionici nakon malo znojenja mogli pridružiti Festivalu! Više detalja o samoj ruti i biciklijadi objavit ćemo kroz nekoliko dana u zasebnoj objavi, ali ukoliko već sad znate da se želite pridružiti, prijavite se putem e-maila info@tz-vinodol.hr !
Ukoliko ste zainteresirani kao izlagač svojih radova i proizvoda ili pak kao izlagač bribirskog prisnaca, obratite nam se putem e-maila TZO Vinodolske općine info@tz-vinodol.hr ili putem telefona 091/2487301 ili 091/2487302.
TZO će izlagačima bribirskog prisnaca pomoći s kupnjom namirnica potrebnih za izradu sveukupno tri prisnaca.
Dođite u Bribir na Uskrsni ponedjeljak i uživajte u okusima i mirisima bribirskog prisnaca!

