Search
U Triblju smještaj možete potražiti u lijepo uređenim obiteljskim kućama i udobnom pansionu smještenom uz rječicu Dubračinu.
mask2 1
CRKVA POHOĐENJA BLAŽENE DJEVICE MARIJE ELIZABETI
Župna crkva Pohođenja BDM Elizabeti spominje se u povijesnim zapisima 1323., 1412. i 1449. godine. To je bilo mjesto sudovanja prema Vinodolskom zakoniku o čemu svjedoče glagoljske listine. Srednjovjekovna građevina tribaljske crkve jako je pregrađena, proširena u 19. stoljeću s oltarima u neo stilu. Glavni oltar ima oltarnu palu na mehanizam. Nedavno je obnovljena fasada crkve.

VAŠA DESTINACIJA:

Tribalj

underline-wave.png

Atraktivno jezero daje Triblju poseban čar. Tribalj je raj za ribolovce, zmajare i paraglidere, kao i za bicikliste, šetače i lovce. Crkva Majke Božje u Tribaljskom polju spominje se u povijesti kao mjesto sudovanja prema Vinodolskom zakoniku o čemu svjedoče glagoljske listine. Na području tribaljskog naselja Stranče otkrivena je starohrvatska nekropola iz razdoblja od 8. do 11. stoljeća sa brojnim eksponatima koji se čuvaju u Pomorskom i povijesnom muzeju u Rijeci.

STRANČE
Starohrvatska nekropola s nalazima iz 8. do 11. stoljeća. Grobovi su otkriveni prilikom gradnje ceste za Tribalj 1902. godine. U grobovia starije faze nađeni su uporabni predmeti, a u grobovima mlađe faze uglavnom nakit i to naušnice, prstenje, ogrlice, privjesci, aplike. Nekropola Stranče je po bogatstvu nalaza druga u Hrvatskoj i pruža nam uvid u razvoj materijalne i duhovne kulture Hrvata u srednjovjekovnom Vinodolu. Eksponati se čuvaju U Pomorskom i povijesnom muzeju u Rijeci.
 
0
stanovnik
0 km²
površina mjesta
0 m
nadmorske visine
underline-wave.png
Skip to content