Program je otvorio KUD Bribir nastupom sopilaša i malog foklora, nakon čega je voditelj Rene Ševerdija najavio program, a općinski načelnik Daniel Grbić pozdravio sve prisutne uz podsjećanje na Simply the best nagradu koju je Festival osvojio ove godine, dok je direktorica TZO Vinodolske općine Alenka Spoja zahvalila svim sudionicima ovog Festivala koji su svojim doprinosom i trudom uveličali ovu manifestaciju.
Kao izlagači sudjelovale su mnogobrojne udruge, kao i fizičke osobe pa je svaki posjetitelj imao priliku kušati razne prisnace: Bribirska parada, Karnevalska Udruga Kirci – Bribirci, KUD Bribir, Udruga umirovljenika grada Crikvenice i Vinodolske općine – podružnica Bribir, Boćarski klub Bribir, Društvo Naša Djeca Vinodol, UONO Vinodol Tribalj, Andrea i Marko Tus, Vlatko Dražić i Franjo Spoja, društvo “Ča je nami Bog lipo dal” iz Selaca, “Ženi z Podgora”, Milica Blašković, Jasmina Matejčić&Ljiljana Klarić te društvo Čuli i dangubi. Još jedan izlagač prisnaca bio je i Keight hotel Opatija, a prisnac su ponudili direktor hotela Davor Kovčalija i druge djelatnice hotela.
Ispred pozornice izradu izvornog bribirskog prisnaca demonstrirala je Draženka Savić, svima dobro poznata po svojim gastro delicijama iz Vagabundine kolibe, zajedno sa svojom kćeri, vlasnicom iste, Katarinom Marina
Ove godine, po prvi puta, izradu bribirskog prisnaca demonstrirali su i učenici OŠ dr. Josipa Pančića Bribir, zajedno sa svojom profesoricom, Jelenom Franjković. Njihove vrijedne male ruke rezuckale su, miješale i pripremale ovu deliciju, a prisnac su, zajedno sa svojom profesoricom, pripremali već nekoliko puta pa su u tome vrlo vješti!Gastro show pripremila je sjajna Antonia Mikac, poznata po svojim Tonkinim fritulama te su posjetitelji imali priliku kušati novu deliciju u kojoj je spojila svoje fritule sa domaćim, tradicionalnim sastojcima pa su nastale fritule inspirirane prisnacom i primorskim krajem koje su oduševile mnoge.
Vina Kvarner ponudila su širok asortiman vina pa se moglo uživati u raznim sortama stoga dobre kapljice nije nedostajalo.
Festival je ponudio i sajamski dio, pa su tako ove godine posjetitelji mogli kupiti rukotvorine Ane Šego (Kali rukotvorine) koja je ujedno i izradila gotovo kompletan promo materijal za Festival – sve dašćice, majice, ruksačiće i magnete upravu su njenih ruku djelo! Uz nju, svoje proizvode ponudili su i Sonja Marchioli (drvenarija i košare), Željka Mužević (rukotvorine od trapera), Luisa Facepainting.U ponudi je bio i Somnia 360, vl. Toni Cifreka, pa je svatko imao priliku stvoriti digitalnu, zabavnu uspomenu s Festivala.
Za vrijeme trajanja Festivala, otvoren je bio i Interpretacijski centar u kuli Turan, Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana pa su mnogi imali priliku saznati nešto više o Vinodolskom zakoniku i Frankopanima u Vinodolu, ali i pogledati na sami Festival iz ptičje perspective uz nezaboravni pogled s kule!
Glavnu nagradu, 7-dnevno krstarenje Jadranom, odnijela je dašćica s brojem 50, dok je drugu nagradu, wellness dan s ručkom u Keight Hotelu Opatija odnijela dašćica s brojem 111. Čestitamo sretnim dobitnicama uz želju za dobar provod, a posebno se zahvaljujemo Katarini Hauptfeld, vlasnici agencije Katarina Line i Keight Hotel Opatija, na velikodušnim nagradama.Hvala i DV Cvrčak i Mrav na ustupanju resursa i prostora što je uvelike pomoglo s organizacijom.
Bribirski tamburaši i grupa Point svojim su notama i taktovima začinili atsmoferu tokom Festivala, a sve je popratila ugostiteljska ponuda Caffe bar Vrba.
Ovim putem zahvaljujemo svima koji su marljivo radili, pomagali, osmišljavali i stvarali zajedno s nama ovaj Festival koji je ove godine posjetilo stotine ljudi! Posebno hvala Vinodolskoj općini i načelniku Danielu Grbiću na svesrdnoj podršci.