Search

Novosti i zanimljivosti

underline-wave.png

OKUSI TRADICIJE CRIKVENIČKO – VINODOLSKE RIVIJERE

underline-wave.png

U utorak, 22. srpnja, u prekrasnom hotelu Balatura u Triblju, održana je svečana dodjela oznaka “Okusi tradicije Crikveničko-vinodolske rivijere” ugostiteljskim objektima koji na svojim jelovnicima njeguju domaća jela, lokalne namirnice i kulinarsku baštinu našeg kraja! U našoj općini, oznake su dobili Hotel Balatura i planinarski dom Vagabundina koliba.

Upravo geografska povezanost, usmjerenost jedni na druge, brojni zajednički interesi i projekti kao i ovaj novi projekt „Okusi tradicije CVR“ dokaz su dugogodišnje i izvanredne suradnje dva grada i jedne općine – grada Crikvenica, Novi Vinodolski i Vinodolske općine. Kroz ovaj projekt valorizacije lokalne gastronomske baštine u turističke svrhe, stvara se preduvjet za novi turistički proizvod s posebnim naglaskom na unaprjeđenje ponude lokalnih tradicijskih jela.
Posebna zahvala ide ugostiteljima s područja CVR što su prepoznali važnost i značaj ovog projekta, njih dvanaest i dvije kušaonice. Upravo njihovim sudjelovanjem u projektu kroz menije bazirane na lokalnoj i tradicionalnoj kuhinji i namirnicama stvorit će se uvjeti bolje promocije naših autohtonih jela i delicija. 

Naši domaćini, vlasnici Hotel Balatura, obitelj Godec, pripremili su za sudionike veganska i vegeterijanska jela inspirirana lokalnim namirnicama i jelima kao što su: batuda, kanapei od ječmenog kruha i skute začinjene medom, orasima i marelicama, potom palenta sa slanim sirom, ukiseljenim lukom, majonezom od paprike te kruh od krumpira sa pestom od rige i čipsom od rige. Bilo je tu i slastica kao što je kolač od rogača s kremom od jabuka. Sudionici su se također mogli okrijepiti i domaćim sokovima od kadulje, lavande, bazge i dr. po kojima su naši domaćini dobro poznati.

Neizostavan je bio i KUD Bribir sa prezentacijom bribirske nošnje, muške i ženske, a čime se upotpunilo ovu svečanost posvećenu tradiciji i lokalnoj kuhinji!

Posebna zahvala Hotelu Balatura i Vagabundinoj kolibi na predanom radu, uključivanju u projektu i čuvanju naše tradicije.


Podijeli objavu:

Skip to content
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Neophodni kolačići su neophodni za rad naše web stranice i korištenje njezinih značajki i / ili usluga.

Ostali kolačići obuhvaćaju kolačiće za dijeljenje sadržaja na društvenim mrežama te za praćenje posjetitelja web stranice u svrhu statistika i poboljšanja naših usluga.

U izborniku sa lijeve strane možete podesiti svoje postavke kolačića na ovoj web stranici.

Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.