Search

Novosti i zanimljivosti

underline-wave.png

20. “Vinodolske ljetne večeri”

underline-wave.png

“Vinodolske ljetne večeri” manifestacija je koju Turistička zajednica Vinodolske općine organizira već dvadeset godina. Cilj je ove manifestacije promocija Vinodolske doline, pružiti publici vrhunske umjetničke događaje osmišljavanjem novih sadržaja s ciljem produljenja turističke sezone te privući pažnju javnosti na Vinodolsku dolinu. Također se žele oživjeti i stare frankopanske gradine u Bribiru i Driveniku, crkve u Vinodolu i Kuća Klović u Grižanama, kao i pridonijeti afirmaciji narodnih običaja i vrednota Vinodola.

Nažalost kontinuitet održavanja Vinodolskih ljetnih večeri prekinut je u 2020. godini iz svima dobro znanog razloga, coronavirusa. Ugrozi kojoj smo svi još i danas izloženi. Prošle godine 2020. po prvi put u dvadeset godina održavanja Vinodolske ljetne večeri nisu se održale. Ugroza coronavirusa nije utomila u našoj svijesti želju i potrebu za aktivnostima, druženjem i socijalnim kontaktom.

Iz tog razloga ove godine sklopu 20. Vinodolskih ljetnih večeri osmislili smo zanimljiv i raznovrstan program za sve dobne skupine. Večeri otvaramo u starom gradu Bribir s dobro poznatom plesnom skupinom RI dance iz Rijeke i Pjevačkim zborom mladih Josip Kaplan iz Rijeke. Nastavljamo dugogodišnju suradnju s RI teatrom iz Rijeke s predstavama za odrasle i djecu. Potom književnim večerima u suradnji s Etno hotelom Balatura iz Triblja, gostovanjem Zagrebačkog quarteta, Vedrana Ružića i njegovog Jazz quarteta, te neizostavnom smotrom klapa u driveničkom kaštelu. Posebnu pozornost ove godine pridali smo mladima, kojima je upravo u vrijeme pandemije bilo najteže. Pa tako u sklopu Vinodolskih ljetnih večeri na driveničkoj gradini nastupa mladi virtuoz na gitari Frano Živković. Ispred Kuće Klović u Grižanama nastupiti će mladi harmonikaši Harmonikaškog centra Fortissimo. Svoje znanje i umijeće svirke na harmonici prezentirati će u sklopu vikenda harmonike. Tu je naravno i KUD dr. Antun Barac sa svojim tamburašima koji će biti domaćini u driveničkom kaštelu na večeri tambure.

Vinodolske ljetne večeri ne samo da poboljšavaju turističku ponudu Vinodola, nego i pridonose podizanju kulturne svijesti stanovnika Vinodola te pružaju dodatan razlog za posjet Vinodolu i njegovim kulturno-povijesnim znamenitostima.

Program 20. Vinodolskih ljetnih večeri:

Podijeli objavu:

Skip to content