Search

Novosti i zanimljivosti

underline-wave.png

21. VINODOLSKE LJETNE VEČERI – KONCERT KLAPE TIĆ

underline-wave.png

U nedjelju, 10. srpnja i unatoč prijetećim, kišnim oblacima frankopanski kaštel u Driveniku još jednom se je pokazao kao idealan, savršeno akustičan prostor za održavanje glazbenih spektakla kao što je bio koncert Klape Tić. 

Klapi Tić, poznato je ime u svijetu klapske pjesme, brojni nastupi i nosač zvuka obilježili su njihovih 23. godina staža.

Klapa je u ovom sastavu od 8 članova nastupala na brojnim festivalima na kojima su osvajali i vrijedne nagrade. Svakako treba podsjetiti na nagrade publike na festivalu Melodije Istre i Kvarnera, na kojem su samostalno, ali i u suradnji s drugim izvođačima, osvajali brojna prva, druga i treća mjesta. Na Večerima dalmatinske pisme u Kaštelima osvojili su nagradu za najbolji tekst, a jedna od najvećih nagrada je pljesak publike koja u velikom broju prati njihove nastupe.

Prošle godine klapa Tić je objavila i svoj drugi album pod nazivom “Moj vapore” koji donosi 11 autorskih skladbi što je u današnje vrijeme itekako rijetkost i za svaku pohvalu.

Nedjeljni koncert druga je večer u sklopu 21. Vinodolskih ljetnih večeri od ukupno 18 večeri. Večeri koje dalje slijede u sklopu ove manifestacije bit će glazbenog karaktera, klapske pjesme, dijelom etno glazba, a dijelom klasična glazba, jazza, čak 6 večeri kazališta, književne večeri, domaćih i stranih izvođača smještenih na različitim lokacijama dajući poseban prioritet upravo ovakvim lokacijama kao što je drivenički kaštel i dijelovi starih jezgri mjesta Vinodolske općine.


Podijeli objavu:

Skip to content