Search

Novosti i zanimljivosti

underline-wave.png

30. ZIMSKI USPOD NA VIŠEVICU U ORGANIZACIJI PD STRILEŽ

underline-wave.png

Već 30 godina Planinarsko društvo Strilež, uz podršku TZO Vinodolska općina, treću nedjelju u siječnju organizira Zimski uspon na Viševicu.

Na ovogodišnjem jubilarnom pohodu sudjelovalo je preko 150 planinara iz 17 planinarskih društava (uključujući PD Strilež). Nakon bure i snijega u petak, osvanula je prekrasna, sunčana, ali hladna i još uvijek vjetrovita subota kada su članovi Strileža prošli stazu do vrha, utabali ju i pripremili za nedjeljni uspon.

U nedjelju već od 8:30 su počeli pristizati planinari i zaljubljenici u Viševicu iz cijele Hrvatske.
Uobičajeni doček sa toplim čajem, pićem dobrodošlice i kolačima koje su pripremile vrijedne članice Strileža razveselio je mnoge, a od 9.30 započeo je pohod prema vrhu Viševice. Za planinare koji nisu mogli ili htjeli ići na uspon na Viševicu organizirana je kružna staza po Ravnu sa usponom na Utihovo (916 m) odakle se lijepo vide Viševica i Strilež. Planinare su vodili licencirani planinarski vodiči. U nedjelju se smirio vjetar, bilo je sunčano i ugodno vrijeme i svi koji su se popeli na vrh uživali su u jednom od najljepših vidika u Gorskom kotaru.

Vedro vrijeme i čist zrak nakon bure omogućili su pogled na sve vrhove i planine u Gorskom kotaru, na more i otoke, na Velebit sve do Svetog brda i na Slovenske alpe sa Triglavom u daljini. Nakon silaska slijedilo je ugodno druženje u toplini Vagabundine kolibe i naravno poziv na 31. Zimski uspon na Viševicu iduće godine.

TZO Vinodolska općine i ove je godine podržala Zimski uspon na Viševicu, a ovim se putem zahvaljuje PD Strilež na organizaciji i trudu, a samim time i promociji Vinodola, svim sudionicima pohoda, kao i svim djelatnicima Vagabundine kolibe.

Podijeli objavu:

Skip to content