Novosti i zanimljivosti

underline-wave.png

5. Skup maslinara, voćara i vinogradara Vinodola

underline-wave.png

OBAVIJEST:

Unatoč najavi kiše i loše vremenske prognoze, radionica će se održati u navedenom terminu.

Vinodolska dolina (lat. Vallis Vinearia) kroz čitavu svoju povijest bila je oaza vinove loze ali i ostalih poljoprivrednih kultura kao što je maslina, smokva, trešnja…kao važnih izvora opstanka lokalnog stanovništva. U želji da svojim aktivnostima damo doprinos na buđenju svijesti stanovnika Vinodolske doline o važnosti vraćanja prirodi i suživotu s njom i ove godine organiziramo peti po redu Skup maslinara, voćara i vinogradara Vinodola.

U tijeku je nova maslinarska godina, a kao i svaka tako i ova obiluje nizom problema i nedoumica koje muče sve maslinare i uzgajivače drugih kultura. Odgovore na brojna pitanja i nova saznanja o rezidbi voćaka i maslina saznati će te na terenskoj radionici koja će se održati u subotu, 2.4. u masliniku OPG Josip Kršul u Bribiru.

Predavači su naši znani gosti:

  • dr.sc. Željko Prgomet, dipl. ing. agr. specijalist voćarstva Mediterana
  • dr.sc. Iva Prgomet

vodeći stručnjaci u smokvarstvu Hrvatske.

 

Cilj ovog skupa je podrška poljoprivrednicima, maslinarima, voćarima i vinogradarima, poticanje proširenja i podizanja novih nasada maslina i ostalih kultura, revitalizacija poljoprivrede i uzgoja maslina ali i drugih poljoprivrednih kultura koje su se vjekovima uzgajale na ovim prostorima.

Jedan od ciljeva skupa je implementiranje domaćih poljoprivrednih proizvoda u turističku ponudu našeg kraja, kao dodana vrijednost postojećoj ponudi ruralnog turizma koji je u Vinodolu u punom zamahu.

Podijeli objavu:

Skip to content