Search

Novosti i zanimljivosti

underline-wave.png

ADVENTIRANJE KRAJ JEZERA: MALO ŠETNJE, PUNO KUHANOG VINA, A NAJVIŠE PREKRASNE BOŽIĆNE ATMOSFERE!

underline-wave.png

U organizaciji Udruge za očuvanje narodnih običaja Vinodol iz Triblja, uz podršku Turističke zajednice Vinodolske općine i samu Vinodolsku općinu, u subotu, 23.12. je po prvi put održano Adventiranje uz jezero na sveopće oduševljenje posjetitelja.

Događaj je započeo večernjom interpretacijskom šetnjom s lampionima u 16 sati pod vodstvom Roberte Bengez. Gotovo 40 sudionika šetnje okupilo se ispod tribaljskog maja otkud je šetnja krenula prema perilu Mlake, uz Crkvu Pohođenja Blažene Djevice Marije Elizabeti, šetnicom uz Dubračinu, uz “malo jezero” pa put Tribaljskog jezera, a sudionici su imali priliku čuti brojne zanimljivosti o Triblju, samu povijest, običaje, legende i priče, dok su lampioni koje su sudionici nosili sa sobom svakako stvorili jednu posebnu atmosferu. Za kraj, svi sudionici dobili su i poklon “po starinski”: 1 naranču, šaku oraha i karamel bombone.

Od 17 sati pored ribarske kućice ŠRD Šaran Tribalj, krenulo je i samo adventiranje. Članovi UONO Vinodol kuhali su vino, kobasice i pekli fritule, bilo je tu i drugog pića pa gastro ponude nije nedostajalo. Cijelu atmosferu začinili su pjesmom i svirkom Bribirski tamburaši.

Iznenađenje za kraj večeri bio je i tajnoviti Djed Mraz koji je svojom pojavom i poklonima razveselio one najmlađe.

Obzirom na posjećenost i interes za ovaj događaj, vjerujemo kako će Adventiranje kraj jezera postati i tradicija!

FOTO: Igor Kleščić

Podijeli objavu:

Skip to content