Search

Novosti i zanimljivosti

underline-wave.png

Bogati adventski vikend u Vinodolu

underline-wave.png

Ovaj vikend u Vinodolu se nosilo maj, pjevalo, ispijalo kuhano vino, plesalo i veselilo.

U Bribiru je u subotu održan adventski sajam s lokalnim izlagačima, a u 12 se tradicionalno plesalo kolo oko maja, dok je LD Vepar dijelilo gulaš za sve sudionike. Na adventskoj kućici moglo se pojesti fritulu, kobasicu ili popiti kuhano vino, dok je Klamaruša održavala veselu atmosferu. Popodne je održana još jedna likovna radionica u vodstvu IvanArt-a s temom „Božić u Vinodolu“. Za one najmlađe osigurana je prava božićna bajka: stigao je Djed Mraz u Bribir, a nakon toga djeca su se vozila adventskim vlakićem kroz Bribir. U nedjelju se upalila i posljednja adventska svijeća pa se opet družilo uz „jilo i pilo“.

U Grižane je u subotu stigao maj u kasnim večernjim satima, a mještani su ga dočekali s veseljem i zahvalnosti. Adventsko druženje u Grižanama će se održati 22. prosinca 2022.

U Triblju je adventiranje održano u Domu kulture. Večer je počela s dolaskom Djeda Mraza koji se s djecom slikao, razgovarao, mnogi su mu rekli svoje želje za Božić, a neki su mu donijeli i crteže. Članovi UONO Vinodol dijelili su kuhano vino, kobasice i fritule za sve sudionike. Allegro je bio zadužen za dobru atmosferu, a adventsko druženje postala je prava fešta koja je potrajala do ponoći. Mladići iz mjesta stigli su kasno navečer  nakon cjelodnevnog napora da mjestu i ove godine osiguraju maj i sačuvaju običaj.

U Driveniku se također održalo adventsko druženje uz osiguranu zabavu, kako za odrasle, tako i za djecu uz dvorac na napuhavanje. Sudionici su mogli uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi uz glazbeni ugođaj, a mladići iz mjesta Driveniku su doveli maj i tako održali stoljetnu tradiciju.

Do kraja mjeseca još je puno manifestacija pa vas ovim putem pozivamo da izaberete nešto i za sebe te nam se pridružite na nekom od događaja.


FOTOGRAFIJE: Studio K, Igor Kleščić / tunera.info / TZO Vinodolske općine

Podijeli objavu:

Skip to content