Search

Novosti i zanimljivosti

underline-wave.png

Bribirsko jaje uskrsnom pjesmom uljepšala djeca iz vrtića

underline-wave.png

Mladi umjetnici Bribira, kiparica Dora Stipeč, slikar i kipar Ivan Ožbolt te bribirski virtuoz klesarstva Hrvoje Živković na inicijativu Mjesnog odbora Bribir, brojnih udruga i pojedinaca osmislili su, izradili i oslikali uskrsno jaje kao poklon svome mjestu u čast najvećeg kršćanskog blagdan Uskrsa. Na njemu su s ljubavlju oslikane znamenitosti Bribira, od kule Turan, crkve sv. Petra i Pavla, frankopanskog grla cisterne pa do bribirske nošnje. Svoj doprinos u uređenju centra Bribira dala je i tvrtka Izgradnja iz Crikvenice donacijom kamene podloge.

Za osmijeh najmlađih pobrinuli su se mještani Bribira Damir Čor, Zoran Jurčić, Ivica Brozičević, Vlatko Dražić te članice Karnevalske udruge Kirci – Bribirci izradivši i oslikavši skulpture drvenih zečića postavljenih u parku na Vrbi.

Danas je predstavljeno bribirsko uskrsno jaje, a Bribir nije mogao izabrati bolje glumce, male Bribirce iz Dječjeg vrtića Cvrčak i mrav. Malo recitacija, malo pjesma i Bribir je postao centar uskrsne bajke. Na angažmanu je svim zahvala općinska vijećnica iz Bribira Biserka Lončarić.

Tekst i fotografije: Anto Ravlić:

Podijeli objavu:

Skip to content