Search

Novosti i zanimljivosti

underline-wave.png

Dani glagoljice u Vinodolu

underline-wave.png

Povodom obilježavanja dana glagoljice, 22. veljače, pozivamo Vas u Grižane na raznovrsan program posvećen ovom najstarijem slavenskom pismu.

U četvrtak, 22. veljače, u prostorijama Kuće Klović u Grižanama, program će u 18 sati otvoriti sopilaši KUD-a Bribir nakon čega Stjepan Juričić, čovjek kojeg s razlogom možemo nazvati vinodolskom enciklopedijom, predstaviti će svoju zbirku tj. katalog “Glagoljica u Vinodolu” gdje je popisana svaka lokacija u Vinodolu gdje je pronađena glagoljica, kao i što je zapisano. Paralelno s predavanjem, Marijan Mavrić održat će slikarsku radionicu gdje će sudionici imati priliku crtati glagoljska slova po izboru te ih ukrašavati raznim ornamentima, a što će moći ponijeti kući. 

U subotu, 24. veljače, u Grižanama će se održati i interpretacijska šetnja koja će pratiti glagoljicu na području Grižana, ali pričat će se tu i o bogatoj povijesti Grižana, raznim legendama te će se obići i svi poznatiji lokaliteti, a interpretacijski vodič bit će Roberta Bengez.

Molimo sve zainteresirane za slikarsku radionicu s Marijanom Mavrićem i interpretacijsku šetnju Grižanama da se prijave putem e-maila info@tz-vinodol.hr ili nazovite na jedan od brojeva: 051/248-730 ili 091/248 7302.

Podijeli objavu:

Skip to content