Search

Novosti i zanimljivosti

underline-wave.png

Drivenik – putnik kroz vrijeme

underline-wave.png

Subotnji program započeo je otvaranjem tabora brojnih udruga: Reda vitezova Sv. Vida-Ordo sancti Viti iz Rijeke, Mutile iz Medulina Corvi Beli iz Sv. Ivan Zelina, Grobničke straže, Frankopanske garda Kluba prijatelja Grada Trsata,Streličarski klub Maura kal, udruge iz susjednih nam država kao što su Desdichado Medieval Fight Club iz Mađarske, EysenNocte iz Austrije i naravno Udruge Zrinskih Frankopana Drivenik kao suorganizatora bez čijeg neizmjernog angažmana oko organizacije ova manifestacije ona ne bi bila moguća.

Kroz zabavu, srednjovjekovnu glazbu, ples, dječje predstave, radionice streličarstva, kaligrafije, tkanja, šivanja, ali i opsade i obrane driveničkog kaštela udruge su dočarale brojnim posjetiteljima barem na kratko kako je nekada davno izgledao život u i oko driveničkog kaštela.

Tu se svoje rukotvorine i proizvode prezentirali i lokalni OPG-ovi, a srednjovjekovni vrtuljak, program i predstava za djecu pobudili su posebnu pažnju.

Nakon starta ispred bribirske kule Turan programu su se pridružili i sudionici biciklijade Vinodolom pod nazivom „Od kaštela do kaštela“. Naravno ne fali niti okrjepe, slanih i slatkih Tonkinih fritula.

Program je trajao do kasno u noć!

 

Podijeli objavu:

Skip to content