Search

Novosti i zanimljivosti

underline-wave.png

Drugi Festival bribirskog prisnaca

underline-wave.png

Drugi Festival bribirskog prisnaca održat će se ponovno na Uskrsni ponedjeljak, 1. travnja, i to nije prvoaprilska šala!

Pozivamo vas da nam se pridružite na Festivalu bribirskog prisnaca koji je prošle godine održan po prvi put, a ove godine donosimo još bogatiji program.

Program će započeti od 11 sati ispred kule Turan u Bribiru kulturno – umjetničkim programom KUD-a Bribir kada će nastupiti sopilaši i mali folklor. 
Oko kule Turan, ispred i pored općinske zgrade nalazit će se stolovi naših izlagača gdje će posjetitelji moći degustirati bribirski prisnac. 
Također, ove godine Vinska kuća Pavlomir i Eko selo Selce predstaviti će i svoja vina koje će posjetitelji imati priliku kušati. 
Naše Bribirke demonstrirat će izradu bribirskog prisnaca, a u tome će im se pridružiti DAMIR TOMLJANOVIĆ koji će od originalnih sastojaka bribirskog prisnaca kreirati neka nova jela.
Tokom cijelog dana bit će otvoren za posjetu i Interpretacijski centar Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana u kuli Turan, Bribirski tamburaši podizat će atmosferu od početka, a dan će završiti zabavom uz grupu Point.

Na ulazu će svaki posjetitelj plaćanjem kotizacija u iznosu od 10€ dobiti tanjurić za degustaciju bribirskog prisnaca kod lokalnih izlagača, bon za čašu vina kod Vinske kuće Pavlomir i/ili Eko selo Selce te njegov broj sa tanjurića sudjeluje u izvlačenju za “najsretniji tanjurić” festivala koji osvaja 7-dnevno krstarenje Jadranom koje za ovaj festival osigurava Katarina Line.

Osim toga, na Festival nam stižu i brojni drugi izlagači svojih radova i proizvoda pa ukoliko ste zainteresirani da ponudite i svoje proizvode, slobodno nam se obratite.

Kao lokalni izlagači bribirskog prisnaca mogu se prijaviti fizičke i pravne osobe, a Turistička zajednica će svakom prijavljenom izlagaču pomoći s kupnjom namirnica potrebnih za izradu sveukupno tri prisnaca, a prijava je moguća putem e-maila info@tz-vinodol.hr ili putem telefona 091/2487302 ili 091/2487301. 

Dođite u Bribir 1. travnja i uživajte u okusima i mirisima bribirskog prisnaca!

Podijeli objavu:

Skip to content