Search

Novosti i zanimljivosti

underline-wave.png

Europska regija gastronomije

underline-wave.png

U četvrtak, 16. svibnja, sedmočlanom povjerenstvu najznačajnije institucije u zemljopisnom brendiranju europske gastronomije, u Crikveničkoj luci na brodu „Sfera“, uz brojne delicije Crikveničko-vinodolske rivijere, bio je predstavljen i Bribirski prisnac. 

Naime da podsjetimo, Turistička zajednica Kvarnera zajedno sa svojim partnerima Primorsko-goranskom županijom, Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i Zadrugom proizvođača – udruženjem vinara Kvarner Wines potpisala je 2023. godine ugovor o pristupanju poslovnoj platformi Europska regija gastronomije i osvajanju titule Europske regije gastronomije 2026. godine. Nositelj tog projekta je IGCAT (International Institut of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism), institucija čiji su rad prepoznali i s kojom surađuju UNESCO i UNWTO.  Već samim potpisivanjem ugovora započele su brojne privilegije koje status Europske regije gastronomije donosi u smislu vidljivosti i promocije jedne od najvećih prednosti regije, izvrsne i raznovrsne hrana te lokalnih autohtona vina. 

Upravo kandidatura za titulu Europske regije gastronomije kruna je brojnih aktivnosti i projekata u području razvoja i promocije gastronomije Primorsko-goranske županije iniciranih od strane TZ Kvarnera. Neki od tih projekata su Kvarner Gourmet i Kvarner Food, Kvarner Wines, dobivenih oznaka kvalitete poput Michelina, Gault&Millau, …., zaslužni su za međunarodno brendiranje Kvarnera i isticanja gastronomije kao motiva dolazaka gostiju na Kvarner. 

U ovom hvale vrijednom projektu promocije i razvoja eno-gastronomije te lokalne hrane, svoje mjesto našao je i bribirski prisnac kao lokalna gastro delicija Bribira i Vinodola oduševivši svojim okusima i mirisima članove komisije.

Podijeli objavu:

Skip to content