Search

Novosti i zanimljivosti

underline-wave.png

I monumentalno djelo može biti malih dimenzija

underline-wave.png

Kao posvetu Jurju Juliju Kloviću, renesansnom geniju minijature iz Grižana, Atelje Yellow time iz  Rijeke pod vodstvom profesora Borislava Božića a u suorganizaciji s Općinom Vinodolskom općinom  i Turističkom zajednicom Općine Vinodolska općina organizira upravo u Kući Klović u Grižanima izložbu umjetnika „minijaturista“. Kući posvećenoj velikanu minijature koja je postala svojevrsni umjetnički, kulturni i duhovni  orijentir za umjetnike koji rade „mali format“.  

Izložba ima međunarodni karakter jer na njoj  sudjeluje četerdeset i jedan autor iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Bugarske, Rumunjske, Austrije, Italije, Slovenije, Sjeverne Makedonije. Ovom izložbom povezati će se  različite umjetničke, povijesne, kulturne, duhovne ideje i radovi umjetnika izlagača i samoga Klovića i njegovih Grižana. Opsegom je ova izložba mali projekt, ali po sudionicima i njihovim idejama ona je kulturna misija znatno širega dometa i od  Klovićevih Grižana i od Primorsko-goranske županije.

Otvorenje izložbe je u petak 12. srpnja u 19 sati u Kući Klović u Grižanima. Izložba ostaje otvorena do kraja kolovoza  i može se razgledati srijedom i petkom od 12.00 do 20.00 sati i nedjeljom od 8.00 do 16.00 sati.

Podijeli objavu:

Skip to content