Search

Novosti i zanimljivosti

underline-wave.png

Interpretacijska šetnja Bribirom – “Hodeć puten naših starih” – Slipica – centar Bribira

underline-wave.png

Dragi prijatelji, i ove se je subote u obilasku prirodnih atrakcija, graditeljske baštine naših predaka i kulturnih znamenitosti Bribira uputila grupa zaljubljenika u prirodu i svoj kraj. Od vidikovca Slipice do “belog križa” pa nazad iznad Duješina sve do vrha “Štal” kamo smo se spustili vodila nas je naša vodičkinja Marijana Mužević. Naravno da ne izostavim i potporu Laure Jurin kao vodičkinje.

Bio je to nezaboravan doživljaj, od prelijepih vidika do netaknute prirode. Posebno su nas oduševili dijelovi kolnog puta iznad Duješina koji se i danas jasno vide. Baš sam ponosna na te naše stare kad pomislim koliko su truda i muke uložili u gradnju tih puteva.

Ako vam se pruži prilika svakako obiđite te lokacije i srce će vam biti veliko od sreće i ljepote. Na kraju našeg puta posjetili smo kulu Turan i Interpretacijski centar Bribir Kulturno turističke rute Putevima Frankopana, podsjetili se na slavnu prošlost ove plemićke obitelji koja je stoljećima vladala Vinodolom i ostavila svoj neizbrisiv trag.

Vidimo se na sljedećoj interpretacijskoj šetnji u Driveniku u subotu 16.10.2021.

Pogledajte i galeriju fotografija:

Podijeli objavu:

Skip to content