Novosti i zanimljivosti

underline-wave.png

Interpretacijska šetnja Tribljom – “Hodeć puten naših starih” – Tribalj – Sopalj

underline-wave.png

Nakon okupljana u centru Triblja grupa nas dvadesetak krenula je u avanturu put Soplja. Većina nas nije ni znala što nas putem čeka i kakav je teren do vrha. Ja sam jedna od njih. Naša interpretatorica Marijana plijenila je našu pažnju zanimljivim pričama, bez onog klasičnog iznošenja činjenica i podataka. Kroz njezine priče bar nakratko smo zavirili u živote starih tribaljaca, njihov mukotrpan život, hodočašćenja do kapelice sv. Kuzma, a da ne spominjem ostatke starorimskih građevina koje i danas plijene pažnju i osjećaj poštovanja.

Vjerujte bilo nam je nezaboravno, naporno ali zaista svaki trud i napor višestruko se je isplatio kad smo došli na vrh Soplja. Nemam riječi kojima bih izrazila svoje ushićenje pogledom na Tribalj, jezero, pogled od Drivenika pa sve do Grižana. Srce mi je bilo veliko kao kuća od ponosa na tu ljepotu, od zadovoljstva i ponosa što sam ovim usponom pomakla svoje granice!

Zahvaljujem se svim svojim današnjim suputnicima na ovoj šetnji, a posebne riječi zahvale našoj dragoj Marijani na inspirativnom vođenju. Hvala joj što nam je na zanimljiv i nezaboravan način otkriva dio čari našeg Vinodola!  

 

Pogledajte i galeriju fotografija:

Podijeli objavu:

Skip to content