Novosti i zanimljivosti

underline-wave.png

Izbor za najljepši vrt i okućnicu Vinodolske općine u 2021. godini

underline-wave.png

Izbor za najljepšu okućnicu i vrt Vinodolske općine dio je projekta „Volim Vinodol“  usmjerenom na očuvanje i promociju ljepota Vinodolskog kraja. Vođeni tom idejom inicirali smo, podržali i organizirali niz aktivnosti od sadnje cvijeća u centrima svih četiriju mjesta, čišćenjem i uređenjem prirodnih atrakcija i graditeljske baštine naših predaka, Vinodolskih vrela i perila pa do uređenja javne turističke infrastrukture kao što su centri mjesta. Potičući time stvaranje preduvjeta za  povećanje ambijentalne vrijednosti Vinodola kao atraktivnog i ekološki očuvanog prostora.

 Tijekom ljeta raspisali smo natječaj za najljepšu okućnicu i najljepši vrt kao čin zahvale svim vrijednim stanovnicima  Vinodola koji sa ljubavlju pristupaju ne samo uređenju svojih okućnica, već sate i  sate provode obrađujući svoje vrtove te njegujući plodove Vinodolske zemlje.

Kako bismo objektivno i transparentno odabrali najbolje kandidate sam izbor organizirali smo putem web stranice Turističke zajednice objavom fotografija okućnica i vrtova naših natjecatelja u tri kategorije. Putem ankete pratitelji naše web stranice svojim glasanjem odabrali su najbolje kandidate. Samo glasanje provedeno je u dva kruga radi velikog interesa kandidata, te je uvedena i nova kategorija mediteranskog vrta.

Izložbom fotografija i dodjelom nagrada u utorak, 30. studenog priveden je kraju Izbor za najljepšu okućnicu i vrt Vinodolske općine. Kandidati za osvojena prva mjesta dobili su poklon bonove u vrijednosti od 800,00 kn. Za osvojena druga mjesta poklon bonove u vrijednosti od 400,00 kn, te za osvojena treća mjesta poklon bonove u vrijednosti 200,00 kn koje mogu potrošiti u Agrar centru d.o.o. u Crikvenici. Također su dobili i knjige „Okućnica i vrt – od proljeća do zime“ kao vrijedan izvor inspiracije i savjeta stručnjaka Mirte Blažević i Željka Perana u svojim daljnjim aktivnostima uređenja okućnica i vrtova.

 

Osvojena prva mjesta:

u kategoriji najljepše okućnice osvojila je gđa. Drakulić Lidija

u kategoriji najljepši vrt osvojio je gdin. Nikica Tomić

u kategoriji najljepši mediteranski vrt osvojio je gdin. Vedran Devčić

 

Osvojena druga mjesta:

u kategoriji najljepša okućnica osvojila je gđa. Krijan Dragica

u kategoriji najljepši vrt osvojio je gdin. Stanić Ivan

u kategoriji najljepši mediteranski vrt osvojila je gđa. Tadej Snježana

 

Osvojena treća mjesta:

u kategoriji najljepša okućnica osvojila je gđa. Čor Eda

u kategoriji najljepši vrt osvojila je gđa. Dušak Ljudmila

u kategoriji najljepši mediteranski vrt osvojila je gđa. Skopljak Mira

 

Nagrade za sudjelovanje dobile su gđe. Vozelj Olga u kategoriji najljepši mediteranski vrt te Vlastelić Gordana u kategoriji najljepše okućnice.

Podjela zasluženih nagrada čin je zahvale kandidatima na sudjelovanju ali i što su svojim angažmanom pomogli da se realizira ova akcija, što su dali svoj doprinos na uređenju ne samo svojih vrtova, dvorišta i okućnica već i u stvaranju našeg Vinodola kao boljeg i ljepšeg mjesta za život. Zahvala što su svojim primjerom pokazali posebno u ovo doba koronavirusa da postoje stvari koje nas oplemenjuju i čine sretnima, jedna od tih je svakako suživot sa prirodom.

Naravno i ovu smo prigodu iskoristili za promociju Bribirskog prisnaca te autohtone gastro delicije, koji je za ovu prigodu napravila gđa. Ruža Kršul iz Bribira.

Kako ove akcije tako niti svih drugih aktivnosti Turističke zajednice Vinodolske općine ne bi bilo moguće realizirati bez svesrdne pomoći i podrške Vinodolske općine i našeg načelnika Daniela Grbića kojem se još jednom od srca zahvaljujem.

Foto: Sergej Drechsler / Alenka Spoja

Podijeli objavu:

Skip to content