Novosti i zanimljivosti

underline-wave.png

Izbor za najljepši vrt i okućnicu Vinodolske općine u 2022. godini

underline-wave.png

Projekt „Volim Vinodol“ temeljen je na očuvanju i promociji ljepota Vinodolskog kraja, a jedan njegov dio je izbor za najljepšu okućnicu i vrt Vinodolske općine. Kako bi se potencirala, uveličala i održala ljepota Vinodola, inicirala se sadnja cvijeća u centrima svih četiriju mjesta, čistilo se i uređivalo vrela i perila te su odrađeni i građevinski zahvati na istima, a uređivala se i javna turistička infrastruktura.

Raspisan je natječaj tokom ljetne sezone za najljepšu okućnicu i najljepši vrt kako bi na taj način zahvalili svim stanovnicima Vinodola koji ulažu veliki trud i slobodno vrijeme u uređenje svojih okućnica, obrađivanje vrtova i uzgoj plodova vinodolske zemlje.

Izbor je organiziran putem web stranice Turističke zajednice objavom fotografija okućnica i vrtova svih natjecatelja, a kako bi izbor bio što objektivniji i transparentniji. Svi pratitelji naše web stranice imali su priliku glasanjem odabrati najbolje kandidate.

Nagrade su dodijeljene u subotu, 17. prosinca čime je priveden kraju Izbor za najljepšu okućnicu i vrt Vinodolske općine.

Kandidati koji su ove godine osvojili nagrade su:

  1. Najljepša okućnica: Nikica Tomić
  2. Najljepši vrt: Sonja i Dušan Citković
  3. Najljepši detalj: Marija Barac
  4. Najljepša okućnica iznajmljivača: Snježana Tadej

 

Svi kandidati nagrađeni su sa poklon bonovima u vrijednosti od 600,00 kn koje mogu utrošiti u Agrar centru d.o.o u Crikvenici. Također, kandidatima su dodijeljene i knjige Željka i Ive Prgomet: „Smokva“ čime kandidati mogu dodatno usavršiti svoje znanje iz poznavanja jedne od autohtonih vinodolskih voćki – smokve i na taj način potencijalno obogatiti svoje okućnice i vrtove.

Ovim putem zahvaljujemo svim stanovnicima Vinodolske općine koji rade i trude se oko svojih okućnica jer svojim doprinosom uljepšavaju vizuru Vinodola i daju svoj doprinos u razvoju Vinodola kao boljeg i ljepšeg mjesta za život. Svojim primjerom pokazali su kako je čovjek oduvijek bio jedno s prirodom, i kako bi naša budućnost ostala održiva, takvo nešto se i ne smije promijeniti.

Zahvaljujemo i Vinodolskoj općini i našem općinskom načelniku Danielu Grbiću koji nam je svesrdna pomoć i podrška u svim aktivnostima koje provodimo.


Podijeli objavu:

Skip to content