Search

Novosti i zanimljivosti

underline-wave.png

JELISAFTINA – red sporta, red kulture i tradicije pa red zabave!

underline-wave.png

I ove godine u Triblju je pripremljen bogati program povodom proslave mjesnog blagdana Jelisaftine koji inače pada u nedjelju, 2. srpnja, a događaji će potrajati sve do 9. srpnja.

UONO „Vinodol“ iz Triblja i ove je godine udružila sve uzraste i interese, a u nastavku pročitaje sve o planu i programu ovogodišnje Jelisaftine.

Tribaljsko jezero u subotu, 1. srpnja ispuniti će mnogobrojni ribari koji će pokazati svoju vještinu lova ribe, a u organizaciji ŠRD Šaran Tribalj na kraju će se proglasiti i pobjednika ovog natjecanja.

Nedjelja, 2. srpnja započinje svetom misom u Župnoj crkvi Pohođenja BDM Elizabeti koju će, već tradicionalno, pohoditi hodočasnici, a nakon koje će se održati druženje pred crkvom uz zakusku za sve prisutne. Od 9 sati započinje natjecanje u gađanju glinenih golubova u organizaciji LD Medviđak gdje će sudionici odmjeriti snage u preciznosti. Isto popodne, s početkom u 16.30 sati u Caffe baru „Putnik“ održati će se natjecanje u kartaškoj igri marijaš.
Od 17 sati kreće interpretacijska šetnja Tribljem gdje će sudionici imati priliku doznati mnogobrojne informacije o povijesti Triblja, tribaljskim običajima i tradicijama, mnogo toga o samome jezeru i životu u Triblju. Okupljanje sudionika je kod HE Vinodol, a šetnja će završiti ispred tribaljske crkve na još jednom druženju uz zakusku.

Od četvrtka 6. srpnja kreće malonogometni turnir u organizaciji MNK Tribalj sa nikad više prijavljenih ekipa. Utakmice se igraju na igralištu iza osnovne škole svakim danom sve do nedjelje 9. srpnja kada će se odigrati finale turnira uz vatromet i zabavu do kasno u noć.

U petak, 7. srpnja u Domu kulture Tribalj od 16 sati održava se pikado turnir umirovljenika te zabava uz 5u1ŽeljacBend, a u organizaciji Udruge umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolska općina, podružnica Tribalj.

Subota, 8. srpnja započet će boćarskim turnirom među selima na jogu pored Tribaljskog jezera od 9 sati, a popodne kreće natjecanje u kuhanju kotlića, tj. najboljeg lovačkog gulaša na već poznatoj lokaciji na parkiralištu pored Tribaljskog jezera. Podjela mesa biti će u 16 sati, a s kuhanjem se kreće od 17 sati. Glazbeni sastav Allegro osigurat će dobru atmosferu dok se kuha, a dijeliti će se i tombola.
Za one najmlađe, pored mjesta kuhanja kotlića, od 18 do 21 sat stiže napuhanac „Kuća strave“ pa zabave neće nedostajati.
U 21 sat proglasit će se pobjednik natjecanja i počinje zabava do dugo u noć uz grupu „Venus“.

U nedjelju, 9. srpnja od 18 sati igraju se finalne utakmice malonogometnog turnira, a sve će završiti vatrometom i zabavom koja će potrajati.

Pridružite se Tribaljkama i Tribaljcima u proslavi mjesnog blagdana i uživajte u još jednoj ljetnoj manifestaciji Vinodola.

JELISAFTINA 2023. 1a

Podijeli objavu:

Skip to content