Novosti i zanimljivosti

underline-wave.png

KRASOPIS – FESTIVAL O KRŠU – HOTEL VILLAGE BALATURA

underline-wave.png

Od 27. do 29. listopada, u organizaciji i ambijentu prekrasnog Hotel Village Balatura, uz puno zanimljivosti, pjesme, proze, poezije, stihova, nota, prirode, terena, krša, kamenja, prirode, znanstvenika, glazbenika, pisaca, umjetnika i još mnogo čega i mnogo koga, održat će se po drugi puta Krasopis – Festival o kršu.

Ovaj vikend pridružite se Festivalu Krasopis: festival koji slavi krš i kršku prirodu i taj jedinstveni prirodni fenomen na čiju ljepotu i posebnost svi često zaboravljamo, dok ovaj festival nastoji široko promisliti sam odnos prema prirodi krša, umjetnički, znanstveno i uporabno. Pri svemu tome treba imati na umu da je krš jedna od najsloženijih i najbogatijih vrsta krajolika i ekoloških sustava, koja je zahvaljujući vodećim javnim narativima i stereotipima najmanje vidljiva.

Ove godine će o svojoj interpretaciji krša govoriti njemački, američki, hrvatski i bosansko-hercegovački književnici i likovni umjetnici. Na terenu će sudionici nastojati uspostaviti komunikaciju s ne-ljudskom prirodom: biljem i slobodnim konjima. U dijelu programa stručnjaci će analizirati oblikovanje tradicijskog krajolika krša iz arhitektonske i povijesnog krajolika iz arheološke perspektive.

Bit će predstavljene znanstvene slike krša (pećine, polja) up-to-date i pokušaji zaštite krških vrijednosti. Skupina mladih aktivista će nam pokazati kako krške krajolike koriste u istraživanju svojih identiteta.

Smisao festivala je da sudionici međusobnom razmjenom iskustava upotpunjuju vlastiti doživljaj prirode i stvaraju prilike za izgradnju slike svijetu koja je znatno manje reduktivna od postojeće.

Sve sudionike festivala i detaljan program provjerite na: https://www.karstografie.de/hr?fbclid=IwAR1MfDcO4enPXOPy9VWf52LwHmjqDOhskQ3_slUNi_CiS-sZBT_FOpJ-Kd8 , a na Facebook stranici Hotel Balatura https://www.facebook.com/hotelbalatura svaki dan popratite detalje o svakom sudioniku Krasopisa!

Pridružite se ovoj jedinstvenoj manifestaciji i uživajte!

Podijeli objavu:

Skip to content