Novosti i zanimljivosti

underline-wave.png

Martinja va Grižah 2023.

underline-wave.png

11. studenog stanovnici Grižana obilježavaju svoj mjesni blagdan – Martinju tj. dan sv. Martina – zaštitnika i čuvara vinara i vinograda, a i ove godine osmišljen je zanimljiv i bogati četverodnevni program.

U četvrtak, 9.11. program se otvara podizanjem i blagoslovom zastave sv. Martina na griškoj placi uz pratnju mažoretkinja grada Crikvenica, nakon čega slijedi program za djecu: u Domu kulture Grižane nastupit će djeca iz dječjeg vrtića “Cvrčak i mrav” te učenici O.Š. Jurja Julije Klovića iz Triblja, a potom slijedi MJUZIKL ZA DJECU naslova “Pingvin u Hrvatskoj”, a u izvedbi Studia suncokret iz Splita.

U petak, 10.11., od 18 sati u Domu kulture Grižane održat će se tradicionalna smotra domaćih vina uz ocjenjivanje, prigodni domjenak i živu muziku.

U subotu, 11.11., na sam dan sv. Martina, u 9 sati počinje boćarski turnir na jogu u Blaškovićima, u 10 sati šahovski turnir u staroj školi u Blaškovićima, a u 17:30 održat će se koncelebrirana misa u crkvi sv. Martina u Grižanama, nakon čega slijedi svečani koncert KUD-a dr. Antun Barac i gostiju od 18.30 sati, a potom i blagoslov vina.

U nedjelju, 12.11. u 11 sati započinje kuhanje martinjskog kotlića na griškoj placi, biciklijada “Martina na dva kola” i turnir u Marijašu, dok će od 16 sati u Domu kulture umiroljevnici održati pikado turnir.

Pozivamo vas da se pridružite Grižancima i Griškinjama u proslavi njihovog mjesnog blagdana, izaberite nešto za sebe i dobro se provedite!

Organizatori: Udruga za očuvanje narodnih običaja “Juraj Julije Klović” Grižane – Belgrad, TZO Vinodolska općina, Mjesni odbor Grižane – Belgrad, Boćarski klub Grižane, KUD dr. Antun Barac Grižane, Šahovski klub “Vinodolac”, Pastoralno vijeće sv. Martina, Udruga umrovljenika grada Crikvenice i Vinodolske općine – podružnica Grižane

Pokrovitelji: Vinodolska općina, LU “Srndać”, Društvo “Naša djeca” Vinodol

Prijave za martinjski kotlić do petka, 10.11., na broj 098/9172630 (Daniel Blažičević), kotizacija po ekipi 15€.

Prijave za biciklijadu do petka, 10.11., na broj 095/3685715 (Marko Jerković).

Podijeli objavu:

Skip to content