Search

Najava događaja

underline-wave.png

Kraj 5. godišnjeg doba u Vinodolu

BRIBIR

Bribirska parada će tokom dana pozdravljati obitelji u starom gradu Bribiru, školu, vrtić, ustanove, općinu, ugostiteljske objekte i ostale pravne subjekte na području centra Bribira, a u 15.30 sati obići će tri kruga oko staroga grada, u pratnji narodnih nošnji i maškara, noseći ovogodišnjeg mesopusta imena „Potopljeni“.

„Potopljeni“ će cijeli dan biti izložen na trgu „Vrba“, a od 16 sati u Domu kulture Bribir započeti će čitanje šentencije koje će se ponovno uživo prenositi putem interneta, a poveznica će biti objavljena na stranicama Vinodolske općine. Nakon čitanja šentencije, kreće i zadnji tanac ove godine.

U srijedu u 16 sati pogrebna povorka krenut će iz Doma kulture na Ćokovo gdje se tradicionalno spaljuju bribirski mesopusti.

GRIŽANE

Mala Centralna Glazba, Centralna Glazba i Zbrda Zdola tokom dana će pozdravljati centar mjesta, a od 17 sati u Domu kulture čitati će se sentenca mesopustu „Škuljar“ nakon čega će se posljednja parada uputiti cestom do Kuće Klović gdje će se okrenuti i uputiti se na Bačevo na spaljivanje mesopusta.

TRIBALJ

U Triblju će tokom dana centar mjesta pozdravljati  grupe Mala Sloga, Barilci, Vela Sloga, Momak Veseljak i Beli. Ove godine okupljanje će biti na Pećcima, obzirom da je nositelj ovogodišnje parade grupa Momak Veseljak. Parada će proći gornjom cestom te se spustiti u centar mjesta gdje će se u Domu kulture mesopustu imena „Eurić“ pročitati sentenca te će ga se tradicionalno spaliti na tzv. Kučanovom mostu.

DRIVENIK

Drivenik će svojem „Vatroslavu“ od 19.30 sati čitati sentencu i osudu, čemu će prethoditi pozdravljanje i obilazak centra mjesta. Nakon toga tradicionalno će ga spaliti iza Doma kulture Drivenik.

Pozivamo sve stanovnike Vinodola da se pridruže završnim običajima u svim mjestima te da zajednički isprate ovogodišnje mesopuste uz želje za što bolju, zdraviju i veseliju 2023. godinu.

Prijenos uživo osigurava –  Novinet TV – regionalna news mreža.

Uživo od 16 sati – Čitanje šentencije mesopustu Potopljeni u Bribiru / 21.2.2023

 

TZ Vinodolske općine
Bribir 1
51253 Bribir

RADNO VRIJEME:
od ponedjeljka do petka
od 08:00 do 14:00 sati.

 +385 (0)51 248-730
 +385 (0)91 248-7301
info@tz-vinodol.hr
Skip to content