Search

Najava događaja

underline-wave.png

Noć muzeja 2023. – Mingle u Kući Klović

Noć muzeja 2023. – Mingle u Kući Klović

Ovogodišnja Noć muzeja održava se 27. siječnja, a tematika iste je „muzeji su važni“. Muzeji zaista jesu važni – oni pružaju edukaciju svim uzrastima, čuvaju baštinu, pružaju osjećaj poštovanja i divljenja, povezuju, inspiriraju, očaravaju…

„Mingle u Kući Klović“ događaj je koji će pokriti mnoge umjetnosti, a osmišljen je na način da se posjetioci – mingleaju! Pozivamo sve ljubitelje umjetnosti i baštine da nam se pridruže na Noći muzeja u organizaciji TZO Vinodolske općine i da izaberu događaj za sebe – poneke ili pak sve – te da se druže, upoznaju, komentiraju, vesele ili podijele doživljaj s drugim posjetiocima.

Program počinje u 18 sati uvodnom riječi, nakon čega počinje slikarska radionica uz vino – Žmulj&Pitura s Marijanom Mavrićem – gdje posjetitelji imaju priliku naučiti i stvoriti nešto novo i jedinstveno, kao što je i sam Mavrić. Broj sudionika je ograničen pa požurite s prijavom putem e- maila: info@tz-vinodol.hr, a za slikarski pribor i vino ne brinite!

U 18.30 svi zainteresirani posjetitelji mogu se pridružiti edukativnoj turi Kućom Klović gdje će moći čuti nešto više o životu i djelima ovog velikog hrvatskog minijaturiste – Jurja Julije Klovića.

U 19.30 zaista posebna Anne-Kathrin Godec održati će književnu večer gdje će čitati i govoriti o poeziji o kršu, reljefu koji možda jest svakodnevan, ali odiše ljepotom i stvara neponovljive vizure.

Glazbeni dio večeri počinje u 20.30, a nastupiti će Bruno Mičetić, poznati riječki gitarist i školovani jazz glazbenik, od kojeg će posjetitelji moći čuti originalne skladbe, kao i neke koje su već čuli, ali u sasvim novom izdanju.

Planirani kraj programa je oko 22 sata.

Kako smo i rekli, muzeji su važni – upravo zbog toga u Kući Klović, koju krasi muzejska zbirka našeg velikana, Jurja Julije Klovića, odajemo počast baš njemu, kroz slikanje, čitanje i interpretaciju, muziciranje, učenje i edukaciju…

Muzeji su umjetnost, muzeji su slikarstvo, muzeji su povijest, muzeji su edukacija, muzeji su književnost, muzeji su glazba i još mnogo toga… Muzeji su važni!

 

TZ Vinodolske općine
Bribir 1
51253 Bribir

RADNO VRIJEME:
od ponedjeljka do petka
od 08:00 do 14:00 sati.

 +385 (0)51 248-730
 +385 (0)91 248-7301
info@tz-vinodol.hr
Skip to content