Search

Najava događaja

underline-wave.png

Prvi festival bribirskog prisnaca

Rijetko tko mu može odoljeti, njegov miris najljepši je ukras kuće, sama pomisao na njegovo spremanje budi brojne uspomene, a o okusu se nema puno za reći… Jednostavno, morate ga probati!

Riječ je, naravno, o bribirskom prisnacu – jedinstvenoj gastro deliciji Bribira, spoju jaja, svježeg sira, slanine, mladog luka, brašna i masti… Prisnac je zapravo tradicionalno uskršnje jelo, a postoji i nekoliko zanimljivih legendi o samom nastanku prisnaca, koje ćete imati priliku i čuti.

U čast ovoj deliciji, po prvi puta u Bribiru održati će se Festival bribirskog prisnaca, prikladno na Uskršnji ponedjeljak, 10. travnja 2023. godine s početkom u 11 sati, ispred kule Turan u Bribiru.

Iako je prisnac sam po sebi dovoljan razlog da se odazovete ovoj manifestaciji, osmišljen je i bogat popratni program.

Prisnac će se moći degustirati kod svih naših izlagača, a kao izlagač može se prijaviti bilo koja fizička osoba, udruga, organizacija, civilno društvo ili pak grupa dobrih prijatelja. Zainteresirani se mogu prijaviti putem e-maila info@tz-vinodol,hr ili putem kontakt brojeva 091/248-7301 ili 097/797-7083. Osigurane su bogate nagrade, kao i gulaš za sve izlagače koji odluče pokazati svoje umijeće u pečenju prisnaca!

Manifestacija će se otvoriti kulturno – umjetničkim programom u kojem će nastupati KUD Bribir sa svojim sopilašima i malim folklorom te dramsko-literarna skupina O.Š. dr. Josipa Pančića.

Posjetitelji će imati priliku pogledati i demonstraciju izrade bribirskog prisnaca koju će pokazati Draženka Savić, čije su kulinarsko umijeće i vještina jasni svima koji su probali njena jedinstvena jela posjetivši Vagabundinu kolibu.

Osim toga, zainteresirani će moći posjetiti i Interpretacijski centar u kuli Turan, a koji je dio Kulturne rute Putovima Frankopana te saznati puno toga i o najvažnijoj plemićkoj obitelji Frankopana na području Vinodola.

Kroz cijelu manifestaciju zabavljati će nas Bribirski tamburaši uz čije ćemo note moći zapjevati i zaplesati, a uz bogatu ugostiteljsku ponudu neće nedostajati ni kapljice.

Posjetite Vinodol i Bribir i pridružite nam se na ovoj novoj i vrlo finoj manifestaciji za koju vjerujemo kako će postati tradicija.

TZ Vinodolske općine
Bribir 1
51253 Bribir

RADNO VRIJEME:
od ponedjeljka do petka
od 08:00 do 14:00 sati.

 +385 (0)51 248-730
 +385 (0)91 248-7301
info@tz-vinodol.hr
Skip to content