Search

Najava događaja

underline-wave.png

REAL PEOPLE TALK AT HOTEL VILLAGE BALATURA: IVO ANDRIĆ U PRIMORSKOM KRAJU

“Na moru je nemoguće pisati išta osim razglednica” napisao je jednom Ivo Andrić dok je boravio na Jadranskom moru.

U predivnom atriju Hotel Village Balatura, u četvrtak 3. kolovoza s početkom u 20 sati, održat će se jedna zaista posebna večer posvećena Ivi Andriću, njegovom životu i književnosti. Gost ove večeri je Enes Škrgo: kustos Andrićeve rodne kuće u Travniku koji je cijeli život posvetio istraživanju Andrićevog života i književnosti i čuvanju uspomena, djela i rada tog izvanrednog pisca i Nobelovca.

Ivo Andrić puno je putovao kao diplomat i svugdje je boravio, a ponekad je stigao i do Jadrana. Tragovi tih putovanja mogu se pronaći u njegovim pismima, zapisima i pjesmama.

Po običaju, bio je vrlo precizan i direktan u svojim opisima i doživljajima naše obale, a vidjet ćemo i čuti kako se neke stvari nisu promijenile ni sve do danas.

Konstantin Haag, hrvatski kazališni, filmski i televizijski glumac, sin Anne-Kathrin Godec, naše već dobro poznate voditeljice večeri u Balaturi, posudit će svoj glas i čitati Andrićeva pisma i pjesme, dok će Enes Škrgo svojim znanjem pomoći te priče i pjesme staviti u kontekst i povezati s detaljima Andrićevog života.

Pridružite nam se!

 

TZ Vinodolske općine
Bribir 1
51253 Bribir

RADNO VRIJEME:
od ponedjeljka do petka
od 08:00 do 14:00 sati.

 +385 (0)51 248-730
 +385 (0)91 248-7301
info@tz-vinodol.hr
Skip to content