Najava događaja

underline-wave.png

Svjetski dan turizma – Kaštel Drivenik

Na području Vinodola u obilježavanju Svjetskog dana turizma sudjelovat će Dječji vrtić Cvrčak i mrav iz Triblja, Osnovna škola Josip Pančić iz Bribira, Udruga Zrinskih i Frankopana Drivenik te Udruga za oživljavanje povijesti Ordo Sancti Viti.

Program počinje u 17:00 sati u kaštelu Drivenik gdje će biti postavljena izložba portreta članova obitelji Frankopan čiji su autori predškolska djeca te Bribirska slovarica koju su izradila djeca osnovne škole. Na otvaranju izložbe djeca će izvesti dvije skladbe: Kula starih Frankopana, koja je nastala kao rezultat projekta u vrtiću (D.Crnković Baričević, J.Antić – F. Živković) te svečanu himnu Primorsko – goranske županije, Zavičaju tebi (A.Pecotić).

Ispred driveničkog kaštela bit će organiziran i sajam na kojem će lokalni OPG-ovi ponuditi svoje domaće proizvode. Posjetitelje će dočekivati članovi udruge Zrinskih i Frankopana Drivenik odjeveni u atraktivne povijesne kostime i spremni za poziranje.

Glavni dio programa u Driveniku su srednjovjekovne igre i natjecanja za djecu i odrasle koje će voditi Udruga za oživljanja povijesti Ordo Sancti Viti. Njihovi vitezovi će prirediti uzbudljivu prezentaciju viteških borbi, a posjetitelji će se moći okušati u mačevanju te streličarstvu, ali i zaplesati u srednjovjekovnim plesovima. Djeca će moći ostvariti svoje snove i ukrstiti mačeve u boju protiv viteške vojske, a odrasli degustirati začinjena vina.

Završni dio večeri rezerviran je za akustični koncert Roberta Funčića uz posebnu gošću Tinu Vukov u organizaciji Turističke zajednice Vinodolske općine.

U slučaju kiše program će se održati u domu kulture Bribir.

TZ Vinodolske općine
Bribir 1
51253 Bribir

RADNO VRIJEME:
od ponedjeljka do petka
od 08:00 do 14:00 sati.

 +385 (0)51 248-730
 +385 (0)91 248-7301
info@tz-vinodol.hr
Skip to content