Najava događaja

underline-wave.png

Svjetski dan turizma u Vinodolu

 

U srijedu, 27. rujna 2023. godine na području Vinodola proslavit će se Svjetski dan turizma: obilazak kaštela Drivenik, digitalna šetnja kroz povijest Bribira, srednjovjekove aktivnosti udruge Ordo Sancti Viti pa okrijepa uz Bribirske tamburaše…

Kulturna ruta Putovima Frankopana i Primorsko – goranska županije organizirale su jednodnevni izlet koji na dan Svjetskog dana turizma kreće do Rijeke i stiže do Bribira. Posjetitelji će na izletu posjetiti Kaštel Grad Grobnik nakon čega će se uputiti u Vinodol. U 16 sati započet će obilazak kaštela Drivenik uz interpretacijskog vodiča, nakon čega će se posjetioci uputiti u Bribir. U samom centru Bribira slijedi okupljanje za sve zainteresirane, a uz pozdravnu riječ, posjetitelji će uživati u srednjovjekovnim pićima dobrodošlice udruge Ordo Sancti Viti.

Nakon toga slijedi nešto doista posebno: profesorice OŠ dr. Josipa Pančića Bribir – Dilajla Pavletić i Jelena Franjković – predstaviti će posjetiteljima novu aplikaciju koju su izradile, a pod nazivom BRIBIRSKI VREMEPLOV: DIGITALNA ŠETNJA KROZ POVIJEST. Pomoću QR koda može se započeti digitalna šetnja koja nudi razne igre i zagonetke, a onaj tko je koristiti šeta Bribirom te uči o njegovoj bogatoj povijesti i zanimljivostima. Kreatorice aplikacije će posjetitelje voditi kroz digitalnu šetnju koja kreće od centra Bribira, sve do kule Turan nakon čega se ponovno vraća do centra Bribira.

Udruga Ordo Santi Viti sudionike će čekati na nekoliko točaka šetnje uz mogućnost sudjelovanja u raznim srednjovjekovnim aktivnostima koje nude u svom bogatom programu, a koje vam nećemo otkriti, već ćete ih morati sami doći vidjeti i isprobati!

Po završetku programa, sve šetače i posjetitelje u centru čeka okrijepa uz Bribirske tamburaše.

 

 

 

TZ Vinodolske općine
Bribir 1
51253 Bribir

RADNO VRIJEME:
od ponedjeljka do petka
od 08:00 do 14:00 sati.

 +385 (0)51 248-730
 +385 (0)91 248-7301
info@tz-vinodol.hr
Skip to content