Search

Novosti i zanimljivosti

underline-wave.png

OTVARANJE VINODOLSKIH LJETNIH VEČERI UZ ZORICU ANTONIĆ & DUO ALLA DANZA

underline-wave.png

Ljeto je počelo, vrijeme je prelijepo, temperature rastu – vrijeme je za Vinodolske ljetne večeri.

Manifestacija koja se u Vinodolu održava već 22 godine, službeno će započeti u petak 30. lipnja 2023. godine u 21 sat na ljetnoj pozornici kod kule Turan uz nastup Zorice Antonić & Duo Alla Danza.

Zorica Antonić, vokal, rođena je u Zagrebu gdje je i pohađala osnovnu i srednju glazbenu školu nakon čega odlazi u Austriju gdje u Grazu upisuje visoku školu za glazbu i umjetnost te debitira u njihovoj opernoj kući. Stalna je članica Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija, a brojne nastupe ostvarila je po Hrvatskoj i Austriji.

Gorana Tomašić Šragalj, flauta, rođena je u Zagrebu, a studij flaute upisuje u Austriji gdje će diplomirati i magistrirati na svjetski priznatom i renomiranom Universitaetu Mozarteum Salzburg. U toku studija specijalizirala je i rad s najmlađima te je stekla i kvalifikaciju Voditelja glazbenog programa u vrtićima. Vrlo uspješna kao glazbeni pedagog, vraća se u Hrvatsku te predaje flautu u Glazbenoj školi Pregrada/Kumrovec i vodi glazbene radionice u Centru za poduku Kreativa u Zagrebu.  Autorica je brojnih glazbenih radionica, edukativnih priredbi, suradnik je na međunarodnom znanstvenom projektu Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, a povremeno piše i za Školske novine te je stručni suradnik Glazbene školice Ton u Kumrovcu.

Biserka Krčelić, harfa, rođena je u Splitu gdje je pohađala osnovnu glazbenu školu, a nakon srednje škole upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu. Nakon fakulteta postaje profesor harfe u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, a 1996. upisuje postdiplomski studij u Grazu. Osvaja niz nagrada na državnim i internacionalnim natjecanjima, nastupila je čak i na Eurosongu u Oslu nastupivši uz Maju Blagdan, a surađivala je sa Simfonijskim orkestrom HRT-a, Hrvatskim komornim orkestrom, Orkestrom HNK, Orkestrom Hrvatske vojske, Ansamblom Cantus, Orkestrom kazališta Komedija, …

Pridružite nam se i uživajte u čarobnoj prvoj ovogodišnjoj Vinodolskoj ljetnoj večeri.

3

Podijeli objavu:

Skip to content