Novosti i zanimljivosti

underline-wave.png
Young woman holding credit card and smartphone with laptop, Credit card payment.

Podsjetnik za iznajmljivače

underline-wave.png

Poštovani iznajmljivači, pružatelji ugostiteljskih usluga u domaćinstvu!

Podsjećamo Vas na obvezu predaje TZ2 obrasca za 2023. godinu do 15. siječnja za tekuću godinu u Poreznu upravu u kojoj pružatelji usluga smještaja u domaćinstvu ima prijavljeno prebivalište.

Iako se turistička članarina više ne obračunava na temelju primitaka u prethodnoj godini, iznajmljivač je obvezan iskazati primitke u obrascu TZ2 na temelju knjige Evidencije o prometu zbog evidencije prometa u Poreznoj upravi.

Također podsjećamo na obvezu plaćanja godišnjeg paušalnog iznosa turističke članarine za 2022. za fizičke osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu. Umnožak je to broja kreveta u sobi, apartmanu i kući za odmor u prethodnoj godini, koji su utvrđeni rješenjem o odobrenju za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i paušalnog iznosa članarine za svaki krevet.

Informativni obračun turističke članarine svakom pružatelju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu vidljiv je u eVisitor informatičkom sustavu za prijavu gostiju na početnoj stranici pod obavjestima.

IBAN za uplatu turističke članarine: HR8910010051748827155

model: HR67

poziv na broj: OIB iznajmljivača,

opis plaćanja: turistička članarina za 2022. godinu.

Za dodatne informacije stojimo na raspolaganju te Vas srdačno pozdravljamo!

S poštovanjem,

Direktorica Turističkog ureda
TZO Vinodolske općine
Alenka Spoja

Podijeli objavu:

Skip to content