Search

Novosti i zanimljivosti

underline-wave.png

Predstavljanje kandidatkinja za Ružicu Vinodola u Bribiru

underline-wave.png

Prelijepe, vesele, dobro raspoložene mlade djevojke u petak, 11. kolovoza na predstavljanju za Ružicu Vinodola u Bribiru okušale su se u kulinarskim vodama. Mijesile su „bribirske makarune“. U toj revijalnoj igri sve djevojke pokazale su svoje zavidno kulinarsko umijeće, ali samo jedna kandidatkinja odnijela je pobjedu, Nensi Preden djevojka iz Novog Vinodolskog. Za savršeni glazbeni ugođaj pobrinuo se je Đani Stipaničev, poznati hrvatski glazbenik.

Na zadovoljstvo brojne publike članice KUD-a Bribir, Milica Blašković, Ksenija Hrelja, Vedrana Ligatić demonstrirale su izradu „makaruna“, kuhale ih, začinjale suhim kravljim sirom na maslu, baš onako kako su to radile naše „stare matere“, po „nigdanju“. Jednom riječju bila je to rapsodija okusa i mirisa. Brojna publika koja je strpljivo čekala u redu svoje porcije „makaruna“ najbolji je dokaz savršenstva tog iskonskog jela, koji i dan danas ima važno mjesto na bribirskom jelovniku.

Poseban ugođaj večeri stvorili su svojom svirkom sopilaši KUD-a Bribiri Davor i Marijan Tus te „pivač“ Dario Vlastelić, vrativši nas svojim izvedbama u neka minula vremena. Voditelj večeri Rene Ševerdija svaki put ponovno je svojim vođenjem oduševio i nasmijao  publiku.  Brojni pojedinac Martin Miškulin, Vlatko Dražić, Lidija Drakulić Doris Silajdžić, Franjo Spoja, Branko Grbić, Milan Dundović, Alen Žugo, i Cvjetarna “Magnolija“, Ivica Buneta,…i brojni drugi dali su svoj doprinos u realizaciji manifestacije. I na tome im hvala, do sljedećeg puta!

Vidimo se u četvrtak, 17. kolovoza u Pavlomiru na prvom natjecanju kandidatkinja s početkom u 20.00 sati.

FOTO: TZO Vinodolske općine / Igor Kleščić

Podijeli objavu:

Skip to content