Search

Novosti i zanimljivosti

underline-wave.png

Prvi adventski vikend protekao uz pjesmu i veselje

underline-wave.png

U Bribiru se protekli vikend održalo nekoliko događaja povodom obilježavanja prvog adventskog vikenda.

Tako je u subotu, održana prva biciklijada Vinodolom u organizaciji TZO Vinodolske općine, a pod nazivom „Od kaštela do kule“ koja je okupila 38 sudionika svih dobnih skupina koji su, unatoč buri, odvozili stazu od cca. 20 km, od Drivenika, preko Triblja i šetnice uz Dubračinu, uz kamenolom do kule Turan u Bribiru.

Za to vrijeme, vrijedne ruke mještana uredile su centar Bribira u pravu adventsku čaroliju te su se tako posjetioci mogli slikati u saonicama ili pod božićnim lukom, pojesti fritule ili kobasicu, popiti kuhano vino i zapjevati uz Bribirske tamburaše. Udruga Kirci-Bribirci bila je zadužena za „jilo i pilo“ za sve posjetioce.

Također, održana je i adventska likovna radionica u organizaciji IvanArt na temu „Božić u Vinodolu“ gdje su prisustvovala djeca, a koju je vodio Ivan Ožbolt, samouki slikar koji se sada bavi crtanjem olovkom, slikanjem na platnu akrilnim i uljanim bojama, oslikavanjem i rezbarenjem drvenih ploča s pirografom, oslikavanjem automobila i motora, oslikavanjem fasada, kao i oslikavanjem stakla.

U nedjelju je tu ulogu preuzeo KUD Bribir, pa se uz paljenje prve adventske svijeće ponovno organiziralo adventsko druženje uz „jilo i pilo“, družilo se i pjevalo u krasnoj atmosferi i svaki posjetioc mogao je osjetiti istinsko zajedništvo.

U organizaciji TZO Vinodolske općine i mnogobrojnih udruga te mjesnih odbora s područja Vinodolske općine, a pod pokroviteljstvom Vinodolske općine održat će se najbogatija adventska ponuda do sad pa pozivamo sve ljude dobre volje da izaberu neki od događaja za sebe i posjete Vinodol.

Podijeli objavu:

Skip to content