Search

Novosti i zanimljivosti

underline-wave.png

Prvi regionalni vodič Gault&Millu Croatia 2023 Kvarner

underline-wave.png

U organizaciji TZ Kvarnera, 20. lipnja 2023. godine u Hotelu i restoranu Kukuriku u Kastvu održana je promocija prvog regionalnog vodiča Gault&Millu Croatia 2023 Kvarner.

Gault&Millu jedan je od najprestižnijih gastronomskih vodiča na svijetu. S obzirom na bogatstvo i kvalitetu izvorne kuhinje Kvarnera koja u velikom broju privlači turiste bilo je samo pitanje vremena kada će i Kvarner dobiti gastronomski vodič ovog ranga.

Naime Gault&Millu  u stalnoj je potrazi za čarobnim okusima i mirisima, ugodnima nepcu i duši. Neovisno o tome da li se radi o vrhunskim restoranima, kvartovskim bistroima, kušaonama vina, slastičarnama,… anonimni ocjenjivači donose objektivne procjene. Temeljem njihovih procjena svoje mjesto u Gault&Millu dobili su i restorani iz Vinodola.  Hotel Village Balatura iz Triblja dobio je oznaku autorske kuhinje, u rangu dvije kuharske kape od ukupno pet kapa. Same riječi pohvale od samog čarobnog i idiličnog ambijenta kompleksa starih kuća, nadasve ljubaznih domaćina obitelji Godec pa do chefice kuhinje Tanje Ratković čija vegeterijanska, veganska, gluten free jela od namjernica iz biološki održivog uzgoja nikoga tko ih kuša neće ostaviti ravnodušnima. U vodiču njezini tanjuri opisani su ovako: „ svaki njen tanjur malo je umjetničko remek djelo, a Hotel Village Balatura pravi je mali raj na zemlji“.

S posebnim ponosom u vodiču predstavljena je POP kategorija, gdje su uvrštene lokacije gdje doživljaj i koncept zauzimaju vodeće mjesto naravno uz kvalitetu hrane. POP lokali iznimno su posjećeni i popularni, njima se slave kuhari koji promišljaju svakodnevnu kuhinju. Takve prostore krase opuštena atmosfera i ambijent, posluga bez velike pompe i prvenstveno svježe namirnice. Oznaku POP kvalitete u Vinodolu dobio je Planinarski dom Vagabundina koliba iz Bribira. To je mjesto gdje u autentičnom planinskom ambijentu gost može kušajući njihove specijalitete doživjeti blagorodnost šumskog okruženja uživajući u bogatstvu okusa i mirisa inspiriranih šumom i prirodom. Na njihovom jelovniku mogu se naći nesvakidašnja jela od sezonskog samoniklog bilja, poput namaza od sira i medvjeđeg luka ili salate od čičkovih stabljika s jajima, polpeta od koprive, gulaša od divljači s domaćim njokima, domaće maneštre,… pa do domaćih žestica. Sve su to jedinstveni specijaliteti koje priprema mlada vlasnica i chefica kuhinje Katarina Marina. Ova oznaka nije došla preko noći, naime ona je rezultat dugogodišnjeg rada, odricanja i ljubavi obitelji Savić prema ovom pozivu koju je svesrdno nastavila Katarina, njihova kći.

Podijeli objavu:

Skip to content