Novosti i zanimljivosti

underline-wave.png

RUŽICA VINODOLA 2022

underline-wave.png

Manifestacija “Ružica Vinodola” održava se 17. put u organizaciji Turističke zajednice Vinodolske općine, Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski, Pavlomira d.o.o., a pod pokroviteljstvom Vinodolske općine, Grada Novi Vinodolski, Katarina-line iz Opatije.
Posebno se želimo zahvaliti Katarini-line iz Opatije, odnosno gospođi Katarini Hauptfeld iz
Bribira koja svake godine sponzorira prvu nagradu, odnosno nagrađuje najbolju Ružicu
Vinodola sedmodnevnim krstarenjem za dvije osobe.
Cilj organizatora je približiti nekadašnji običaj biranja najvrijednije djevojke – beračice grožđa Vinodola današnjim stanovnicima ovoga kraja, ali i učiniti ga atraktivni za turiste i tako ponuditi gostu nešto novo i nesvakidašnje. Manifestacija “Ružica Vinodola” je prepoznata i cijenjena, te je svojom originalnošću zasluženo dobitnica brojnih nagrada i priznanja.
Prije svega treba istaknuti zajedništvo dviju turističkih zajednica Vinodolske općine i Grada
Novog Vinodolskog. Te dvije turističke zajednice zajednički ostvaruju već sedamnaest godina ovaj projekt ali i surađuju na mnogim drugim programima, te kroz to nude posjetiteljima kulturu, povijest i ljepote Vinodola kao jednu, jedinstvenu cjelinu. To zajedništvo je i ključ dobroga uspjeha i podizanja Ružice na, sasvim sigurno, prepoznatljiv i značajan turistički proizvod ali i poticaj sugrađanima da kroz čvršće povezivanje promoviraju svoj kraj i njegove vrijednosti.
Ružica Vinodola je po svom statusu i značenju izašla iz okvira lokalnih fešti, te je kao takva prepoznatljiva i cijenjena etno manifestacija.
Nakon predstavljanja kandidatkinja u Bribiru program se dalje nastavlja kroz zanimljiva natjecanja kandidatkinja u Pavlomiru i Novom Vinodolskom, od četvrtka do subote, 18.-20.8.2022.


Podijeli objavu:

Skip to content