Novosti i zanimljivosti

underline-wave.png

S jeseni kreću i interpretacijske šetnje Vinodolom “Hodeć puten naših starih”

underline-wave.png

Ova jesen podarila nam je puno sunca i ugodne temperature što znači da je vrijeme za boravak u prirodi.

Pozivamo vas da nam se pridružite na tri jesenske interpretacijske šetnje gdje ćemo, osim što ćemo boraviti u prirodi, čuti mnoge zanimljivosti i štošta naučiti od našeg interpretacijskog vodiča Marijane Mužević, koja nas uvijek oduševljava svojim znanjem i pričama. Ovog puta idemo na brdo Sopalj, posjetit ćemo Etno kuću Belobrajić u Triblju pa šetati i istraživati Grižane.

Već ovu subotu 7. listopada pridružite nam se u pohodu na brdo Sopalj: smješten između Triblja i Dramlja, Sopalj svakog posjetitelja, koji se odlučiti malo namučiti pa doći do njegovog vrha, nagradi nezaboravnim pogledima. Ispred vas prostiru se Jadransko more, Crikvenička rivijera, otok Krk, a ovisno o vremenu pogled seže još i dalje, dok se iza vas nalazi zelenilo Vinodolske doline, jedinstveni krški pejzaž i Tribaljsko jezero. Osim prirode i pogleda, Sopalj krije i mnoge povijesne zanimljivosti o čemu ćete imati priliku poslušati.

Molimo sve sudionike interpretacijske šetnje da se za šetnju odjenu sportski, da nose obuću prikladnu za šetnju prirodom i kršom te da obavezno sa sobom ponesu dovoljno vode i okrijepu. Osim toga, potrebna vam je još mrvica kondicije i puno dobre volje kako bi ovaj uspon bio nezaboravan!

Okupljanje je u centru Triblja, početak šetnje je u 10 sati i planirano trajanje do 13 sati, a u slučaju lošeg vremena događaj se odgađa.

Molimo zainteresirane da se za šetnju prijave putem e-maila info@tz-vinodol.hr.

Podijeli objavu:

Skip to content