Search

Novosti i zanimljivosti

underline-wave.png

Svjetski dan turizma u Vinodolu, obilazak kaštela Drivenik pa igra i pjesma u Bribiru

underline-wave.png

U srijedu, 27. rujna obilježen je Svjetski dan turizma i u Vinodolu: osim što je u organizaciji Kulturne rute Putovima Frankopana stigao bus posjetitelja iz Rijeke, svi zainteresirani mogli su se priključiti obilasku kaštela Drivenik, a nakon toga pridružiti se igri “Bribirski vremeplov” koja vodi kroz stari grad Bribir i omogućuje upoznavanje povijesti i kulture istog.

Posjetitelji koji su se pridružili vođenom obilasku kaštela Drivenik, imali su prilike naučiti nešto novo o Driveniku i njegovoj bogatoj povijesti, poslušati i legendu o obrani kaštela ili samo uživati u jedinstvenom pogledu koji se pruža s ovog istinskog čuvara Vinodolske doline.

Nakon toga, u Bribiru je započela prezentacija digitalne šetnje “Bribirski vremeplov”: kreatorice ovog noviteta, profesorice Osnovne škole dr. Josipa Pančića Bribir, Dilajla Pavletić i Jelena Franjković, vodile su sve posjetitelje kroz igru, Bribir i povijest te kulturu mjesta. Krenulo se iz centra Bribira i stiglo se do kule Turan gdje je udruga Ordo Sancti Viti prezentirala streljaštvo te su posjetitelji imali priliku okušati se u ovoj vještini. Prije toga, u parku je ista udruga prezentirala mačevanje i kaligrafiju uz mogućnost kušanja srednjovjekovnih pića.

Sudionici šetnje uputili su se onda do crkve sv. Petra i Pavla, pronašli svoj put iz starog grada, a nakon čega su se vratili u sam centar Bribira pa nazdravili i zapjevali uz Bribirske tamburaše.

Zahvaljujemo Primorsko – goranskoj županiji i Kulturnoj ruti Putovima Frankopana na osiguranom busu za posjetitelje, Vinodolskoj općini na podršci te svim preostalim posjetiteljima koji su nam se jučer pridružili na obilježavanju Svjetskog dana turizma!

FOTO: Igor Kleščić

Podijeli objavu:

Skip to content