Search

Novosti i zanimljivosti

underline-wave.png

U Bribiru predstavljena slikovnica Frankopanska bajka

underline-wave.png

Slikovnica o zabranjenoj međustaleškoj ljubavi između kćeri kneza Ivana Frankopana i mladića iz obitelji seljaka djelo je učiteljica i učenika O.Š. dr. Josipa Pančića u Bribiru.

Jelena Franjković i Dilajla Pavletić, profesorica hrvatskog jezika i magistra primarnog obrazovanja, pokrenule su ideju slikovnice i zajedno sa svojim učenicima 5. i 7. razreda napisale, izradile, oslikale i stvorile Frankopansku bajku.

S početkom u 17.00 sati slikovnica je prvo svečano predstavljena u kuli Turan u Bribiru, a nakon toga, uz prigodnu priredbu u organizaciji DV Cvrčak i Mrav te O.Š. dr. Josipa Pančića, s početkom u 18.00 sati održano je predstavljanje Frankopanske bajke i za širu javnost.

Predstavljanju su prisustvovali i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina i pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić, viša savjetnica za projekte valorizacije kulturne baštine Rajna Miloš te općinski načelnik Daniel Grbić kao domaćin, a župan se obratio velikom broju posjetitelja uz zahvalu i pohvalu učiteljicama i njihovim učenicima na zaista posebnom projektu.

Ovaj hvalevrijedan projekt realiziran je uz financijsku podršku Primorsko-goranske županije, Vinodolske općine, TZO Vinodolske općine i Društva „Naša djeca“ Vinodol, koje je ujedno i izdavač ove slikovnice.

Čestitamo svima koji su bili uključeni u stvaranje ove slikovnice, a uz želju da ovakvih projekata bude što više.


FOTOGRAFIJE: Studio K, Igor Kleščić

Podijeli objavu:

Skip to content