Search

Novosti i zanimljivosti

underline-wave.png

U Grižanama se u petak slavila Martinja uz domaće vino i pjesmu

underline-wave.png

U petak je u Domu kulture Grižane održana tradicionalna smotra domaćih vina uz ocjenjivanje nakon čega su slijedili zakuska i pjesma do dugo u noć uz glazbeni sastav Klamaruša.

Bijelo vino “po staru”, bijelo po novoj tehnologiji i crno vino bile su kategorije u kojima su se sudionici imali priliku natjecati. 

U kategoriji bijela izrađena po novoj tehnologiji, prvo mjesto osvojila su dva vina ocijenjena istim brojem bodova, ali i istog vinara: Vinka Rubčića – Mačka, drugo mjesto podijelili su Denis Bruketa i Dalibor Papić, a treće mjesto pripalo je Nevenu Domijanu.

U kategoriji bijela vina “po staru” prvo mjesto odnio je Mladen Pilaš, a drugo i treće mjesto isti vinar koji se natjecao s dva vina: Željko Blažičević.

U posljednjoj kategoriji crnih vina najbolji je bio Zlatan Hreljac, drugo mjesto osvojio je Dalibor Papić, a treće mjesto pripalo je Nevenu Domijanu.

Večer su vodili kantautor i vinar Neven Barac te voditelj Radia Kaštel Boris Novaković, koji su svojim pitanjima, šalama i dosjetkama večer učinili još zanimljivijom pa su tako svi prisutni imali priliku doznati i razne običaje i anegdote vezane uz vino, Martinju i Grižane, tko su vinari, a tko vinogradari, tko proizvodi koliko vina i ostane li sve “va familiji” ili se nešto vina i proda ili podijeli.

Za podjelu priznanja i proglašenje pobjednika, Nevenu i Borisu pridružio se Danijel Blažičević, predsjednik Udruge za očuvanje narodnih običaja i kulturne baštine Juraj Julije Klović iz Grižana, koja je ujedno i organizator i pokretač svih događaja vezanih uz obilježavanje mjesnog blagdana Martinje uz pomoć i podršku TZO Vinodolska općina i same Vinodolske općine. Predsjednik Blažičević zahvalio je svim prisutnima, vinarima i vinogradarima i svima koji su na bilo koji način pridonijeli osmišljavanju i realizaciji svih proteklih i nadolazećih događaja povodom Martinje va Grižah 2023.

Nakon proglašenja, Udruga je za sve prisutne organizirala i zakusku, nakon čega je uslijedila pjesma do dugo u noć, uz dobru kapljicu i glazbeni sastav Klamarušu.

Podijeli objavu:

Skip to content