Novosti i zanimljivosti

underline-wave.png

U subotu održana Interpretacijska šetnja Grižanama

underline-wave.png

Vrijeme nas je u subotu ipak poslužilo, a zbog bolesti naše drage Marijane Mužević (kojoj ovim putem želimo čim brže ozdravljenje), ulogu interpretacijskog vodiča preuzela je Roberta Bengez pa se obišlo: crkvu Majke Božje Snježne, kaštel Grižane, vrelo i perilo Dobrovica, stari grad, crkvu sv. Martina, vrelo i perilo Bačevo, ženu s brentom te Kuću Klović

Kao istinski poznavatelj Grižana, Vinodola, povijesti, običaja, legendi i mitova, šetnji se priključio i Stjepan Juričić. Naš Stipica sudionicima je ispričao razne griške legende i mitove, kao i dio neke zaboravljene povijesti. Zahvaljujemo mu što je odvojio svoje vrijeme kako bi obogatio našu šetnju!

Ovim putem zahvaljujemo svim sudionicima interpretacijske šetnje i pozivamo vas da nam se pridružite još ove subote, 4. studenog u Triblju, kada će se obići Etno kuća Belobrajić, a imati ćete priliku i vidjeti neka od djela slavnog slikara i kipara Ivana Belobrajića.

Čak i u slučaju ne tako savršene vremenske prognoze, šetnja će se održati uz obavezno nošenje kišobrana ili kabanice te prikladne obuće, a o čemu ćemo Vas još dodatno obavijestiti do kraja tjedna.

Podijeli objavu:

Skip to content