Uputa o izdavanju oznake Safe stay in Croatia

underline-wave.png
underline-wave.png

Hrvatska je, kao i mnogobrojne turističke destinacije, trenutno suočena s brojnim izazovima uzrokovanim pandemijom koronavirusa.

Kako bi se turisti osjećali sigurno i zaštićeno cilj je educirati ih i upoznati s protokolima i mjerama koje se provode na svim razinama turističke djelatnosti, nudeći im pritom ugodan boravak u našoj zemlji.

underline-wave.png

Cilj projekta „Safe stay in Croatia“ je uvođenje posebne oznake sigurnosti u Republici Hrvatskoj, informiranje turističkog sustava o njenom postojanju, uvjetima i načinu stjecanja, te u konačnici brendiranje Hrvatske kao sigurne destinacije.

U tu svrhu, Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica pristupit će realizaciji projekta „Safe Stay in Croatia“ koji uključuje:

  • provedbu promotivne kampanje,
  • izradu internetskih stranica kao središnjeg mjesta za informiranje javnosti o sigurnosnim protokolima izrađenim kroz Projekt koje će biti prevedene na 8 stranih jezika,
  • popis subjekata kojima je dodijeljena oznaka usklađenosti,
  • izrada 7 protokolarnih video materijala koji će se koristiti za kampanje na domaćem i stranom tržištu,
  • izrada protokolarnih poklona za predstavnike medija te
  • izrada i dostava oznake usklađenosti.

Oznaka „Safe stay in Croatia“ dodjeljivat će se svim zainteresiranim dionicima u turizmu, ali i drugim dionicima u lancu putovanja .

Zahtjev za korištenje oznake podnosi se putem internetske stranice www.safestayincroatia.hr tako da se ispune osnovni podaci o kategoriji za koju se ponosi zahtjev, te se prihvaćaju Protokoli za siguran boravak u Hrvatskoj kao i nadzor nad poštivanjem propisanih protokola.

Nakon odobrenja zahtjeva korisnik dobiva oznaku u vektorskom obliku koju može koristiti u svim vrstama marketinškog alata za svoj objekt i dobiva informaciju oznaku u fizičkom obliku preuzme u nadležnoj turističkoj zajednici.

Priručnik za siguran boravak u Hrvatskoj

Izdano, veljača 2021.

Protokol zaprimanja oznake sigurnosti Safe stay in Croatia

.

Siguran boravak u Hrvatskoj, informacije za iznajmljivače

Istraživanja pokazuju da većina turista pri odabiru destinacijena prvo mjesto stavlja sigurnost i čistoću prostora u kojem će boraviti.

Brošura - Hrvatska, Vaša sigurna destinacija
Želimo Vam siguran boravak i bezbrižno uživanje u ljepotama naše zemlje
Skip to content