Search

Novosti i zanimljivosti

underline-wave.png

VINODOLSKA TELEVIZIJA
Prvi festival bribirskog prisnaca

underline-wave.png
Pod sponzorstvom Vinodolske općine, u 2023. godini snimat će se nove epizode Vinodolske televizije pa je tako prva ovogodišnja epizoda posvećena Prvom festivalu bribirskog prisnaca koji će se održati na Uskrsni ponedjeljak, 10. travnja 2023. godine s početkom u 11 sati.
 

Na samom festivalu posjetitelji će imati priliku degustirati bribirski prisnac od različitih izlagača, obići Interpretacijski centar u kuli Turan, pogledati demonstraciju izrade bribirskog prisnaca, popratiti dokumentarni film o bribirskom prisnacu kao i konzumirati nešto iz ugostiteljske ponude. Sve to zaokružit će pjesmom Bribirski tamburaši, dok će djeca imati priliku sudjelovati u likovnoj radionici. Festival će se otvoriti kulturno-umjetničkim programom u kojem sudjeluju sopilaši i mali foklor KUD-a Bribir te dramsko-literarna skupina O.Š. dr. Josipa Pančića.

Ovim putem pozivamo Vas da posjetite ovaj novi festival za koji vjerujemo kako će postati tradicija te da dođete i degustirate prisnac ili ga pak ispečete i pokažete drugima!

 

U prvoj epizodi iz Vinodolske općine predstavljamo “Festival Bribirskog prisnaca” koji se po prvi put održava na Uskrsni ponedjeljak. Razgovaramo s direktoricom Turističke zajednice Vinodolske Općine Alenkom Spojom te Biserkom Lončarić i Milicom Blašković koje će nam pokazati kako se radi pravi Bribirski prisnac.

Podijeli objavu:

Skip to content