Search

Najava događaja

underline-wave.png

Vinodolske ljetne večeri

Praćenje događaja uživo na YouTube kanalu Turističke zajednice Vinodola.

Ivo Lučić je novnar, pisac i karstolog. Rođen je u Ravnu, u kršu Bosne i Hercegovine, školu prodađao u Dobrovniku, pa diplomirao u Zagrebu. Doktorat u karstologiji je postigao u Sloveniji. A krš, kras, Karst, Carso nije tek prirodna pojava kao bilo koja druga. Krajolik određuje do velike mjere kako će ljudi, životinje i biljke adaptirati, kooperirati i suorganizirati svoj život.

Krš je Lučićeva životna tema. U knjizi “Presvlačenje krša” (Synopsis, 2020) istraživao je sve dimenzije žiivota u krševitom krajevima na primjeru krša u Popovom polju. U ovom trenutku ne postoji dublja, opširnija ili kompetentnija studija o fenomenu krša i o životu na njemu. Što znači ta vrsta krajolika na geološkoj razini, na antropološkoj, na sociološkoj, povijesnoj ili kulturološkoj? Postoji li holistički pogled na krš i što bi to značilo?

U razgovoru u hotelu Balatura će nam razotkriti sve o skromnoj i prividno škrtoj ali istovremeno beskrajno fascinantnoj, jedinstvenoj i bogatoj prirodi koja nas okružuje i ovdje u Vinodolu – o kršu.

TZ Vinodolske općine
Bribir 1
51253 Bribir

RADNO VRIJEME:
od ponedjeljka do petka
od 08:00 do 14:00 sati.

 +385 (0)51 248-730
 +385 (0)91 248-7301
info@tz-vinodol.hr
Skip to content