Najava događaja

underline-wave.png
Fotografija preuzeta sa www.vedranruzic.com

Vinodolske ljetne večeri

U čast slavnog „slikara malih stvari“ minijaturiste Jurja Julije Klovića na terasi stare škole u Grižanama u petak, 30. srpnja održati će se koncert svestranog umjetnika Vedrana Ružića i njegovih kolega.

Glazbenik, likovni umjetnik koji 2012. godine dobiva i nagradu Status za najboljeg jazz basista i kontrabasista. Niz godina svira u različitim jazz projektima eminentnih hrvatskih glazbenika kao što su Darko Jurković Charlie, Branimir Gazdik, Marko Ramljak, Zvjezdan Ružić, Goran Končar, Marko Tolja, Elvis Stanić, Voices of Nature, …Nakon više godina sudjelovanja u različitim projektima, Ružić otpočinje novo poglavlje u svojoj glazbenoj priči, pa 2015. godine izdaje svoj prvi autorski jazz album „Night Speaking“.

2016. godine stvara projekt „Spiritual Market“ u kojemu  objedinjuje jazz glazbu i art film, u kojem se okušao u ulozi glumca i u ulozi ko-scenarista. Za taj projekat osvaja Porina u kategoriji najboljeg jazz albuma. S ciljem da u svakom novom autorskom projektu poveže neki drugi oblik umjetnosti s glazbom, 2019. godine izdaje svoj treći autorski album, „Libertin“, gdje povezuje glazbu i suvremeni ples. 2020. godine na prvom post-izolacijskom koncertu snima album Forbidden Live. Nastao u pandemijskoj izolaciji kao odgovor umjetnika i glazbenika da nastupaju uživo. Sadrži devet autorskih kompozicija, među kojima je i skladba „Libertin“ nominiranu za nagradu Porin 2021. u kategoriji najbolje jazz izvedbe. Uz profesionalno bavljenje glazbom, od 2010. godine Ružić sve češće uzima kist u ruke.

Odnedavno stvara i skulpture u koje unosi inspiraciju glazbom.

Vidimo se u petak!

Podsjećamo sve posjetitelje da je broj sjedećih mjesta ograničen prostorom, te na poštivanje epidemioloških mjera držanja socijalne distance među posjetiteljima.

TZ Vinodolske općine
Bribir 1
51253 Bribir

RADNO VRIJEME:
od ponedjeljka do petka
od 08:00 do 14:00 sati.

 +385 (0)51 248-730
 +385 (0)91 248-7301
info@tz-vinodol.hr
Skip to content