Hotel Balatura

/5
2, ML, Sušik, 51243, Tribalj

O smještajnoj jedinici

Izvan gužve turističkih jadranskih centara, u mirnoj dolini Vinodol, 6 km od Jadranskog mora, nalazi se ethno hotel "Balatura", okružen krševitim brdima i šumama.

Tristo godina staro obiteljsko imanje, kompleks od više kamenih starih kuća, preuređeno je u udobnu kuću za goste, pridajući važnost detaljnoj rekonstrukciji povijesne zgrade.

Hotel "Balatura" u Triblju niknuo je na temeljima starog seoskog domaćinstva sastavljenog od četiri povezane kuće. Za njegovu izgradnju i uređenje Gordanu Godecu, vlasniku i investitoru hotela, potporu je pružilo Ministarstvo turizma. Ono je iz programa «Pod stoljetnim krovovima» kojim se stimuliraju pothvati privođenja objekta iz kategorije općeg kulturnog dobra u turističke svrhe, osiguralo povoljna kreditna sredstva. Hotel "Balatura" tako je postao i iskorak u očuvanju graditeljske baštine Vinodola.

Hotel "Balatura" ima 10 dvokrevetnih soba. TV odnosno plazme obješene su na zidovima, ali sakrivene dekorativnim, uokvirenim platnom, što djeluje kao slika na zidu. U sobama je i priključak na internet. Svaka soba ima svoj naziv po primorskim biljkama, u čijim su bojama i detalji i zidovi u njima – lavanda, pelin, maslina, lovor, ružmarin, cibor, limun, kadulja, ljubica i majčina dušica. Sve nabrojane biljke rastu u hotelskim vrtovima.

Dodatni sadržaji i informacije:

Lokacija

Vrsta smještaja:

Hotel

Kontaktirajte vlasnika:

Anne-Kathrin & Gordan Godec
+385 51 455 340
info@hotel-balatura.hr
www.hotel-balatura.hr

TZ Općine Vinodolske općine
Bribir 1
51253 Bribir

RADNO VRIJEME:
od ponedjeljka do petka
od 08:00 do 14:00 sati.

 +385 (0)51 248-730
 +385 (0)91 248-7301
info@tz-vinodol.hr
Skip to content